Имействащият длъжността президент на Иран Мохамад Мохбер се обърна към

...
Имействащият длъжността президент на Иран Мохамад Мохбер се обърна към
Коментари Харесай

Действащият президент на Иран говори пред парламента след фаталната хеликоптерна катастрофа

Имействащият длъжността президент на Иран Мохамад Мохбер се обърна към новия парламент на страната в първата си обществена тирада след злополуката с хеликоптер предходната седмица, при която починаха неговият предходник и седем други.

Речта му идва, до момента в който Иран се приготвя за президентски избори, с цел да размени починалия Ебрахим Раиси единствено след месец, гласоподаване, което може да докара до това, че предходният подмолен бюрократ евентуално ще се кандидатира дружно с други. Междувременно новият твърдолинеен парламент на Иран се чака да избере своя нов ръководител във вторник.

В своите забележки господин Мохбер похвали времето на господин Раиси на поста, като означи, че производството на недопечен нефт в Иран е основен източник на твърда валута за страната – се изкачи до над 3,6 милиона барела дневно. Това идва, откакто министърът на петрола Джавад Оуджи сподели, че Иран в този момент изнася към 2 милиона барела дневно, макар глобите на Запада, ориентирани против Ислямската република. военни дейст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР