Всеки дом има своите специфични и характерни миризми. Кухнята обаче

...
Всеки дом има своите специфични и характерни миризми. Кухнята обаче
Коментари Харесай

Премахване на миризми в кухнята

Всеки дом има своите характерни и присъщи миризми. Кухнята обаче е един сериозен източник на зловония, поради непрекъснатото готвене на разнообразни артикули с разнообразни аромати. Именно в кухнята са съсредоточени най-острите и мощни миризми.

Съществуват доста способи да се освежи въздухът в кухнята. Първото нещо, което всяка стопанка би трябвало да прави е проветряването на помещението. Въздухът би трябвало да циркулира и не трябва да застоява.

Гъба, напоена с оцет отстранява миризма на пържено и цигарен пушек.

Плесени и плесен се почистват с разтвор от равни количества оцет и олио. Ако мухълът е твърдоглав се усилва количеството на оцета.

За разчистване на мивката използвайте сода за самун. Поръсете я и след това разтърквайте с мокра гъба. Киселото мляко също става за почистването ѝ. Разнесете го с гъба и откакто почистите, отмийте с вода.

За да ароматизирате въздуха в целия си дом разпръснете дребни купички с вода и или сода за самун и вътре капнете няколко капки етерично масло.

За да бъдат изолирани всички миризми, би трябвало да се акцентира на почистването на кухненските съдове.

 Премахване на миризми в кухнята

Метални и полимерни купи, термоси и буркани от време на време би трябвало да е изплакват с гореща вода и оцет.

Ако съдовете миришат на риба натрийте ги със суха готварска сол.

Специфичната миризма на зеле се отстранява като върху капака на тенджерата се постави чиста забрадка, напоена с оцет.

След като сте приготвили ядене, което има доста мощна миризма можете да натриете съдовете с наслойка от кафе и след това да ги измиете с вода и сапун.

Стъклени съдове се обезмирисяват като се изпълнят със примес от вода, сол и люспи от картофи ги оставете накиснати най-малко 24 часа.

Премахнете натрапчиви миризми с разтвор от бял оцет и вода в съответствие 1:1. Кипнете го за няколко минути и впръскайте във въздуха.

Кора от лимон, портокал, парче ябълка и филиз целина в тигана и запържете до момента в който не получат кафяв цвят. Комбинацията от тези аромати ще пречисти и освежи въздуха.

Не допускайте кошчето за отпадък да замирише като един път седмично поръсвате дъното му със сода бикарбонат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР