Все по-тежка става ситуацията в общинската болница в Свищов. Единствената

...
Все по-тежка става ситуацията в общинската болница в Свищов. Единствената
Коментари Харесай

Зарази се единствената медицинска сестра в COVID отделението в Свищов

Все по-тежка става обстановката в общинската болница в Свищов. Единствената здравна сестра, която близо месец се грижеше за хората в коронавирус отделението, също е болна и сега е пациент, заяви Българска национална телевизия.

На фона на повишаването на броя на пациентите с ковид, медицинският личен състав не доближава.

В късния следобяд през вчерашния ден стана ясно, че и кметът на града Генчо Генчев, който в продължение на една седмица беше доброволец в профилираното поделение също е дал позитивна проба за ковид. Към момента той е на домашно лекуване и се усеща добре.

В болничното заведение рецесията за лекари и медицински личен състав е повече от сериозна. От управлението обявиха, че се нуждаят от най-малко двама лекари, които да поемат грижите за пациентите в коронавирус отделението и насочиха зов към завършващи студенти по медицина и специализанти.

Добрата вест е, че положението на здравната сестра Лидия Македонска, която повече от 20 дни сама се грижи за настанените в коронавирус отделението, а по-късно при започване на тази седмица постъпи тук с тежки признаци, към този момент се усъвършенства.

Повече от 20 дни сестра Македонска се грижи сама за пациентите в коронавирус отделението на болничното заведение в Свищов. В началото на седмицата обаче се оказва, че и тя е инфектирана и е призната в отделението като пациент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР