Изстрелването на първия тестови полет с екипаж на космическия кораб

...
Изстрелването на първия тестови полет с екипаж на космическия кораб
Коментари Харесай

Отложиха за пореден път първия тестови полет с екипаж на космическия кораб Старлайнър

Изстрелването на първия тестови полет с екипаж на галактическия транспортен съд " Старлайнър " на компанията " Боинг " беше отсрочено за следващ път, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира НАСА.

Новата дата е 25 май, няколко дни по-късно от планувания за не по-рано от 21 май старт от Кейп Канаверал, щата Флорида, заяви Българска телеграфна агенция.

Поредното отсрочване на задачата се постанова, с цел да се " продължи оценката " на " дребен теч " в галактическия транспортен съд, споделиха още от НАСА.

Изстрелването на капсулата до Международната галактическа станция (МКС), което е от решаващо значение за " Боинг " и се чака от години, беше анулирано в последния миг при започване на месеца, макар че екипажът от двама астронавти на НАСА бяха на борда на " Старлайнър ".

Тогава повода беше проблем с клапан, който беше отхвърлен. Междувременно беше открит и " дребен теч на хелий " в сервизния модул на самия галактически транспортен съд, ситуиран на върха на ракетата.

Сега задачата ни е изстрелването да е не по-рано от 25 май, оповестиха от НАСА. Космическата организация на Съединени американски щати преди 10 години поръча на " Боинг " да създаде капсула за превозване на астронавти до МКС, напомня Агенция Франс Прес. 

" Това в допълнение отсрочване разрешава на екипите да продължат оценката " на теча, означават от НАСА в публикувано известие.
 
Двамата астронавти - Буч Уилмор и Суни Уилямс, се върнаха в Хюстън, щата Тексас.

Поредното отсрочване на полета се случва в миг, когато програмата за създаване на галактическия транспортен съд беше белязана от редица неприятни изненади, довели до няколкогодишно забавяне, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Боинг " залага доста на тази тестова задача, защото в случай че е сполучлива, то " Старлайнър " може да стартира постоянни задачи до МКС - четири години след " Спейс Екс ", която към този момент реализира като галактическо такси на НАСА.

След като бъде сертифициран, капсулата на " Боинг " ще транспортира до МКС до четирима астронавти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР