Oлександър Усик е първият абсолютен световен шампион по бокс в

...
Oлександър Усик е първият абсолютен световен шампион по бокс в
Коментари Харесай

Усик надви Фюри и се превърна в абсолютен световен шампион

Oлександър Усик е първият безспорен международен първенец по бокс в тежка категория от 25 години. В исторически мач в Рияд (Саудитска Арабия) украинецът победи Тайсън Фюри след разграничено съдийско решение и е първият от 1999 година, който сплотява купите при най-тежките.

Единият рефер отсъди 115-112 в негова изгода, вторият 114-113 за Фюри, а третият даде 114-113 за Усик.

До момента украинецът държеше поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO), а прибавя към тях и купата на Световния боксов съвет (WBC). Последният безспорен първенец е Ленъкс Люис през 1999 година

Усик продължава да бъде непобеден в професионалната си кариера, като на сметката си има 22 победи от 22 срещи. Той нанесе първа загуба на Фюри, който дотук имаше 34 победи и едно тъждество.

 

" Това е победа за моята страна, доста хора се молеха за мен. Обичам ви. Моите хора ще са доста щастливи, мисля че това е огромна победа. Посвещавам я на бойците, които бранят страната ми. Също по този начин и на моят татко, който ме гледа от горната страна и сигурно се радва ", сподели Усик след дуела.

Фюри не призна провалянето и разгласи, че съгласно него той е спечелил. " Вярвам, че аз съм победител в тази борба, завоювах повече рундове. Не мисля, че направих неточност, ще се върна още веднъж. Няма да се оправдавам или да се окайвам, подготвен съм за реванш ", сподели Фюри.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР