Време за смяна на паролата.Abine, компанията зад мениджъра на пароли

...
Време за смяна на паролата.Abine, компанията зад мениджъра на пароли
Коментари Харесай

Откраднаха данните на над два милиона потребители на мениджър на пароли

Време за промяна на паролата.
Abine, компанията зад мениджъра на пароли Blur (и основателите на защитната услуга DeleteMe) сюрпризира неприятно своите консуматори по Нова година.

В средата на декември, Abine схваща за нещо неправилно, когато откривател по сигурността сигнализира, че сървър на компанията излага в открит тип сензитивна информация за данните на потребителите на Blur. Това предизвика Abine да стартира лично следствие. В понеделник, компанията заяви на клиентите се, че 2.4 млн. от тях са наранени от пробив в мрежата им.

Компанията организира лично следствие, което стига до актуалните изводи. Оказва се, че файлът, изложен на обществен достъп, съдържа данни на консуматори, записали се преди 06.01.2018, а измежду данните участват имейл адресите на всички посочени консуматори, първите и последните имена на някои от тях, подсказки за паролите им на някои от тях (идващи от MaskMe), последното и предпоследното IP, от което са се вписвали в услугата, както и криптираните пароли на всеки от тях. Що се отнася до тях, от компанията прецизират, че данните са съответно криптирани с bcrypt и всеки запис е самостоятелно „ осолен “ за спомагателна отбрана. Това, което е било очевидно е само резултата от въпросните процеси.

От Abine прецизират, че те нямат достъп до данните на своите консуматори в некриптиран тип. „ Колкото и разочаровани да се усещаме от цялата обстановка сега, ние се радваме, че избрахме точно този метод в тази ситуация. Няма, каквото и да е доказателство, че имена и пароли, запазвани от потребителите ни в Blur, банкова информация за автоматизирано попълване, имейл, телефонни номера и номера на кредитните карти, са изложени в случая “, пишат Abine.

Въпреки това, компанията приканва потребителите на Blur да трансформират основната ключова дума за сметките си и да задействат двустепенната верификация при регистриране.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР