Действително се притеснявам да започвам да говоря за образование, защото

...
Действително се притеснявам да започвам да говоря за образование, защото
Коментари Харесай

Денков си спомни за среща с Янка Такева и заяви: Не парите са най-големият проблем на образованието днес

Действително се тормозя да стартирам да приказвам за обучение, тъй като мъчно спирам.Толкова доста неща могат да се създадат - част от тях костват пари, доста от тях не костват пари. Най-големият проблем в образованието през днешния ден не са парите, съобщи акад. ( " " ).

Два съществени казуса, открои той: неналичието на формулировка какво е " качествено обучение " и това, че учителите преподават по методиката от времето на килийните учебни заведения.

" Децата би трябвало да описват какво схващат и учителите да ги стимулират да вършат това ", уверен е акад. Денков. 

" Връщам се към последните години на ГЕРБ, там също имаше прочут прогрес - с увеличението на парите за учителите - тогава стартира. И стартира в действителност по насила ", сподели той.

И си спомни за среща с ръководителя на Синдиката на българските учители Янка Такева отпреди години. " Тя дойде и сподели: " Ето ви разбивката по години на учителите. След 5 години няма да имаме учители в България, които са задоволителни за учиилищата ". 

Денков изясни и какво съставлява " Дигиталната раница ". А точно - набор от учебници, проби и образователни пособия с безвъзмезден достъп. Тя стартира да действа през 2022 година  момента в нея има общо 30 000 урока. 

За да се насочат студентите към специалности като инженерство, химия, физика, математика, химично инженерство, подготовката им би трябвало да стартира още от 3-ти клас, изясни той. " Затова вършим STEM кабинети ", разясни Денков. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР