След като каратето отпадна от олимпийската програма, защо да не

...
След като каратето отпадна от олимпийската програма, защо да не
Коментари Харесай

Ивет Горанова: Защо да не участвам на олимпиадата с танц?

След като каратето отпадна от олимпийската стратегия, за какво да не се насоча към брейк денса? Така се пошегува шампионката от Токио 2020 Ивет Горанова, която гостува в основната роля на предаването " 120 минути ".

Нейният спорт беше част от програмата в японската столица за първи и финален път. За сметка на това в Париж 2024 ще се раздават медали в спортната вариация на брейк денс.

" Каратето е вторият най-масов спорт в света след футбола. В България има доста каратисти, също и в другите страни. Никой не знае за какво спортът отпадна от олимпийската стратегия. Проблемът е международната карате федерация, а и всяка страна хазаин си избира спорт. Защо Франция не го вкара - нямаме отговор. В Америка се тренира всеобщо, само че не и професионално. Вече излезе решението и за идващите игри в Лос Анджелис - изясни Ивет. - Да мина към брейк денса с изключение на... Всички от Dancing Stars да се съберем и да отидем на олимпийските игри. "

Звездата от актуалното издание на блестящото танцово шоу в ефира на Би Ти Ви. " В предаването има много сложни неща. Тренираме всеки ден. Имаме 6 дни да научим цялостен нов танц. Не знам даже съществени стъпки. Най-трудно ми беше да си изправя позицията, тъй като от каратето бях малко прегърбена. Това е отборна игра - не си самичък на сцената, би трябвало да имаме синхрон. Танците ми са преди всичко, приоритет са ми и имам вяра, че можем да стигнем до финала. "

Ивет разкри, че в кариерата си е спечелила над 200 медала. " Държа ги в Долна Митрополия в къщата на баба ми, дядо ми и майка ми. Накичени са в стената, все едно си в музей. Приятен спомен, който те връща към триумфите в предишното. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР