Волейболистите от националния отбор на Канада записаха първа победа на

...
Волейболистите от националния отбор на Канада записаха първа победа на
Коментари Харесай

Канада с първа победа на Световното

Волейболистите от националния тим на Канада записаха първа победа на Световното състезание, което се организира в Полша и Словения. Играчите на треньора Бен Джоузефсън се постановиха над Китай с 3:0 (25:23, 25:21, 25:23) във втората си среща от Група Е, играна този следобяд пред едвам 100 фенове в зала " Арена Стожице " в Любляна.

Така " кленовите листа " са трети в групата с 1 победа, 1 загуба и 3 точки, като резервират действителни шансове да продължат напред към 1/8-финалите на Мондиал 2022. Китай пък позволи втора поредна загуба, като остава на последното 4-о място. В последните си срещи от Група Е Канада ще играе с приятната изненада Турция, а китайците против европейския първенец Италия. Двубоите са в сряда (31 август) от 15,00 и 22,15 часа българско време.

Над всички за Канада бе Райън Склейтър с 16 точки (1 ас и 63% успеваемост в атака) за успеха. Стивън Маар, Лукас Ван Беркел и Райли Барнс прибавиха по 9 точки за триумфа.

За китайците Инин Жан (1 ас, 46% успеваемост в офанзива и 37% съвършено посрещане) и Гуанхуа Жан (43% успеваемост в атака) осъществиха 12 и 10 точки.

Снимки: FIVB.COM
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР