Военно-окръжна прокуратура-София привлече като обвиняем полковник Методи Орлов по случая

...
Военно-окръжна прокуратура-София привлече като обвиняем полковник Методи Орлов по случая
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 07.11.2022 г.


Военно-окръжна прокуратура-София притегли като обвинен полковник Методи Орлов по случая със гибелта на военния водач Валентин Терзиев. Пилотът на МиГ-29 почина на 9 юни 2021 година по време на полет над Черно море, в осъществяване на задача от взаимните военни учения в Шабла. Посмъртно майор Терзиев беше нараснал в подполковник, заяви " Дарик ".

Според главния закон Министерски съвет управлява военните сили. Отново съгласно Конституцията - военните сили пазят територията и независимостта на България. Ако се дадат оръжия, това може да се окаже проблем, съобщи някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов пред Bulgaria On Air.

Ние събираме доказателства, прокуратурата би трябвало също да си свърши работата и при събрани нужните доказателства, ще се стигне до неоправдателни присъди. Това сподели пред bTV вътрешният министър Демедгжиев.Няма значение от коя партия са разследваните, преглеждаме всички обстоятелства и не се интересуваме от тяхното състояние, значимото за нас е тези хора да са имали въздействие върху икономическото ни развиване и да са го употребявали за корупционни практики.

" Знаем в какво положение е България, по тази причина търсим да намерим нещата, които ни сплотяват. Точките, препоръчани от Политическа партия, бяха прегледани в детайли от парламентарната ни група. Но има една точка, която, в случай че бъде изпълнена, останалите няма да могат. На срещата с Политическа партия ще имаме енергиен, финансов, обществен специалисти, ще участва и ръководителят на парламентарната група ". Това сподели Румен Христов, водач на Съюз на демократичните сили, народен представител от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, представен от БНР.

Морето е изхвърлило край Царево тялото на умрял украински боен водач, стана ясно през днешния ден по време на церемонията по отбелязване на професионалния празник на бургаските служители на реда, заяви " Фокус ".

Тялото на полковник Михайло Матюшенко е намерено без крака в региона на Царево и е престояло във водата 2-3 месеца, изясни Христо Илчев, шеф Сектор " Издирване и бежанци " към ОДМВР - Бургас. То е намерено при започване на септември от инцидентни жители, които се разхождали край морето. Те се натъкнали на същински шокираща панорама – отворен парашут, мъж във военна униформа, с каска и съответно съоръжение по нея. Липсвали краката му.
разхождали край морето.

Снимки на певицата Рут Колева, стъпила върху мраморния саркофаг, положен в чест на героите от Априлското въстание в Перущица разбуниха обществените мрежи. Кадрите са от паметника на трите генерации в града. Имаше много отрицателни мнения против певицата. Стигна се даже до там, че кметът на Перущица Мария Вълканова ще сезира прокуратурата за въпросната фотосесия. Припомняме, че паметникът е част от мемориален комплекс и черква в града, в които се обитава костница с останките на герои от въстанието.

Млечните артикули са с максимален растеж на цените измежду питателните артикули. Кашкавалът е поскъпнал с към 47% за една година, при сиренето - 57%, маслото – с 39%, а киселото мляко – с към 40%. Така приблизително по тържищата цените на млечните артикули да се нараснали с 40-50% от предишния ноември до в този момент. Това сподели пред Нова телевизия Владимир Иванов от Държавна комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР