На 25 април на тържествена церемония и препълнена зала с

...
На 25 април на тържествена церемония и препълнена зала с
Коментари Харесай

Двоен рожден ден отпразнува “Идеал Стандарт - Видима”

На 25 април на тържествена гала и претъпкана зала с 530 посетители „ Идеал Стандарт – Видима “ означи 90 години от основаването на компанията и връчи премиите в юбилейния 20-ти конкурс „ Ideal Standard Баня на годината “.

Празникът на компанията мина като класическо осъществяване под „ диригентството “ на водещия Орлин Павлов, който задаваше темпото и тематиките на събитието – приветствени речи и мемоари на ръководителите в компанията, поздравления на формалните посетители, връчване на награди на спечелилите в състезанието „ Баня на годината “, оперното сопрано Мария Павлова и балет „ Арабеск “, до музикалните поздрави на водещия.

Още в самото начало на събитието водещият на церемонията Орлин Павлов напомни, че през 1934 година предприемчиви запалянковци решили да основат кооперация за произвеждане на железни произведения в Севлиево. През 1952 година кооперацията, към този момент като държавно дружество, се специализира в производството на санитарна арматура и придобива интернационално значение.

По-късно, с измененията в България, пред държавното дружество се разкриват нови вероятности и през 1992 година то основава взаимно дружество с “Американ Стандарт ", като това става причина за най-голямата промяна в историята му - внедрили се най-съвременни и международни стандарти за произвеждане на смесители, построява се нов съвременен цех за произвеждане на санитарна керамика, развива се дистрибуцията и комерсиалната активност, уголемява се и географското наличие.

" Зад всичко това стоят концепциите и напъните на няколко генерации севлиевци. Аз съм горделив, че в годините цяла плеада инженери са работили, с цел да развиват този цех. Да го вършат по този начин, че да бъде сполучлив. От началото на 90-те в едно извънредно уместно време две изключителни персони за мен, а имам вяра и за безусловно всички сътрудници - инж. Васил Кънев и инж. Красимир Копчев и техния екип виждат, че би трябвало да се оправим по един нов, напълно друг път, който даде нов подтик по този начин, че да отидем в новото хилядолетие. Това, което посяхме като дребни семенца в последните няколко години като вложения в „ Идеал Стандарт – Видима “, а в този момент и с „ Вилерой и Бох “ ние към този момент сме едно семейство “, сподели Емил Гатев – шеф на завода за смесители в “Идеал Стандарт- Видима ”, който си пожела “следващите генерации да честват и 190 годишнина. “

Добри Митрев, ръководител на Управителния съвет на БСК насочи привет за двойния рожден ден и връчи Почетна грамота на Камарата на Ярослав Дончев, изпълнителен шеф на „ Идеал Стандарт – Видима “ с думите: „ Този ден би трябвало да е празник за всички, освен тъй като не са доста предприятията, които приказват за България и за нейната стопанска история, които са оживели в разнообразни исторически столетия, в разнообразни политически и публични времена. „ Идеал Стандарт – Видима “ не просто оцеля през тези 90 години, а растеше непрестанно, развиваше се. Компанията е пример за качество, за страховит мениджмънт, за страхотна работа на служащите и чиновниците, за взаимоотношение с локалните управляващи, за корпоративна обществена отговорност към популацията на Севлиево и прилежащите обитаеми места. „ Идеал Стандарт – Видима “ може да завоюва всяка една ранглиста за шеф на годината, за управител на годината, за корпоративно обществено отговорно дружество на годината в България. И за мен е голяма чест, че „ Идеал Стандарт – Видима “ одобри в лицето на господин Дончев да е част от Управителния съвет на БСК. И дружно с такива надарени експерти да бъдем част от хората, които желаеме да променим България, да имаме конкурентоспособна и просперираща българска стопанска система и промишленост, да имаме удовлетворени служащи и чиновници, да живеем на едно чисто райско място, каквото е България. “

Ярослав Дончев благодари за признанието и поздрави БСК за 44-годишнината на организацията от нейното учредяване. Изпълнителният шеф на „ Идеал Стандарт – Видима “ благодари на всички, които са почели специфичния двоен рожден ден и призна, че “силата на компанията е в нейните партньорства. А довечера, препълнената зала демонстрира какъв брой доста партньорства сме построили през годините. ” По думите му “малко са фирмите в България, които имат и съвсем вековна история ”. Той напомни, че севлиевската “Идеал Стандарт - Видима ” през днешния ден е най-големият производител на смесители в Европа. “Отново в Севлиево, България, построихме и един от най-големите фабрики за санитарна керамика. Годишно от “Идеал Стандарт – Видима ” потеглят милиони произведения и намират своя дом в над 100 страни по света. Създаваме разнообразни принадлежности и платформи, с цел да улесним работата на експертите, от което печели потребителят. Тази вечер, честваме и 20 години „ Баня на годината “. Конкурс, който се потвърди във времето и се смята от нашите сътрудници за пример. Бих желал да поздравя всички участници за тяхната креативност и умеене да основават красиви планове с продуктите на Идеал Стандарт. За нас, като уредници, всички те са спечелили! “

В речта си Ярослав Дончев акцентира още, че важен фактор в компанията е положителната работна и витална среда. „ Ние имаме отговорност да сътворяваме такава за близо три хиляди чиновници и техните фамилии. Като най-големият шеф в Централна Северна България за нас е значимо да предоставяме атрактивно работно място, сигурност и безвредни условия на труд. “ Той добави, че за компанията е значимо да споделя триумфа си, като се грижи за района с поддръжка в сферите на образованието, културата, изкуството, спорта и опазването на здравето и посочи, че „ единствено в областта на опазването на здравето сме вложили близо 800 хиляди лв. за последните 5 години. “

На прага на новата епоха в своето развиване, към този момент част от немската ”Вилерой и Бох ” с 275-годишна история, компанията си слага още по-високи цели. “Вярвам, че ще продължим да сме водещи в промишлеността и още по-успешни ”, сподели в умозаключение Ярослав Дончев.

Габи Шуп, Председател на борда на „ Вилерой и Бох Груп “ и новия Председател на борда на шефовете на Идеал Стандарт Интернешънъл беше подготвила особено видео послание към присъстващите. „ Тези две годишнини са нашата поръчка за последователност и традиция. В основите на триумфа на „ Идеал Стандарт – Видима “ стоят правилата на почитан шеф и обществено виновна компания, създаваща мощни партньорства с клиенти, снабдители, медии, държавни институции, и постоянно отворена към измененията. Обединени, в този момент ние сме един от най-големите производители на артикули за баня в Европа и аз виждам с неспокойствие към нашето взаимно бъдеще. “

“Щастлив съм, че мога да участвам на тази гала във връзка двете годишнини и да съм част от този празник “, се обърна кмета на Община Севлиево доктор Иван Иванов към гостите. „ Като най-големият шеф в Севлиево и в района, само че и най-големият другар на локалната общественост няма друга такава корпорация, която да отдава толкоз доста време, старания и не малко средства за локалната общественост - подкрепят опазването на здравето, образованието, културата, спорта ”. Д-р Иванов напомни, че с помощта на починалия инж. Васил Кънев, точно „ Идеал Стандарт – Видима “ е в основата за основаването на едно неповторимо съдружие на работодатели в Севлиево, което и до през днешния ден подкрепя развиването на града и на целия район.

След формалната част във връзка 90 години „ Идеал Стандарт – Видима “ фокусът на събитието се насочи към състезанието „ Ideal Standard Баня на годината “. Преди да бъдат връчени премиите Христо Караиванов, Директор „ Търговска организация “ за Източна Европа на „ Идеал стандарт - Видима “ се обърна към гостите с думите: „ Изминаха 20 години от първото издание на състезанието Ideal Standard Баня на годината. Минаха като момент. “ Той напомни, че първоначално състезанието е умислен като платформа за промотиране на марката Ideal Standard - като знак на високия клас обзавеждане за баня и налагане на новите артикули посредством съдействие с архитекти, дизайнери и притежатели на осъществени бани. „ През годините той обогати палитрата си като се вкараха категории за 3D планове, където единствено въображението е граница, както и гласоподаване на медии в региона на интериора, и награди на онлайн публиката. Предоставихме платформа за изява на експертите в интериора за баня и създадохме общественост от дълготрайни сътрудници. “ Той добави, че „ доста от спечелилите и участниците стартираха сполучлива кариера. “ Христо Караиванов изрече благодарности към всички участници, многочислените членове на журито на състезанието, медийните сътрудници.

Връчващи награди: Петя Кръстева, изпълнителен шеф на „ Наш дом “ и Валентин Ганев, шеф на завода за керамика.

1-во място Ивелина Делева-Цветкова Проект: Натурая

2-ро място Archimel Studio арх. Мелани Качарова, Александър Качаров Проект: The Dots

3-то място арх. Елена Борисова-ДамоваПроект: Relax

Връчващи награди: архитектите доцент Мария Давчева и проф. Орлин Давчев.

1-во място Сибила Калафатова Проект: Елегантност, замръзнала във времето

2-ро място Десислава Зайкова Проект: Магнолия

3-то място Гергана Досева Проект: Fresh/ Свежест

Връчващи награди: Венелина Гочева, Управител на Медийна група България и Емил Гатев, шеф на завода за арматура

1-во място Добрин Драганов, Инвент Арт Проект: Връщане към природата

2-ро място арх. Елена Борисова-Дамова Проект: Relax

3-то място арх. Теодора Великова Проект: Зенит

Връчващи награди: Мария Найденова, старши управител „ Градът Медиа Груп “ и Христо Караиванов, Директор Търговска организация – Източна Европа.

1-во място Участник: Евгени ИвановПроект на студио Хеликс

Проект: Bridges Residence В. Търново

2-ро място Сибила Калафатова Проект: Елегантност, замръзнала във времето

3-то място Минстрой Пропъртис ЕООД Проект: NV Tower - apartment

Връчващи награди: доктор Иван Иванов, кмет на Община Севлиево и Ярослав Дончев, Изпълнителен шеф на „ Идеал Стандарт – Видима “.

1-во място Мария КироваПроект: b6

2-ро място арх. Теодора ВеликоваПроект: Зенит

3-то място Archimel Studio арх. Мелани Качарова, Александър КачаровПроект:The Dots

Категория: 2. ИДЕАЛНАТА РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ

Връчващи награди: Татяна Станчева, арх. Иван Александров и Иван Гроздев

1-во място Участник: Евгени ИвановПроект на студио Хеликс Проект: Bridges Residence Велико Търново

1-во място Минстрой Пропъртис ЕООД Проект: NV Tower - spa zone

2-ро място Хотел Никс Проект: Баня 4

3-то място Хотел Никс Проект: Баня 2
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР