Съставът на журито на филмовия фестивал в Кан вече е

...
Съставът на журито на филмовия фестивал в Кан вече е
Коментари Харесай

Обявиха членовете на журито на фестивала в Кан

Съставът на журито на филмовия фестивал в Кан към този момент е явен. 77-ото издание на събитието ще се организира от 14 до 25 май. Сред избранниците за членове са четирима мъже и четири дами.

Журито, под председателството на американската режисьорка Грета Гъруиг, ще прави оценка филмите, които ще се борят за „ Златната палма “ Гъруиг нашумя извънредно доста през последната година с кино лентата „ Барби “, който стана международен бокс-офис шлагер.


Грета Гъруиг,Getty Images
На 40 години тя е най-младият ръководител на жури в Кан след София Лорен през 1966 година Сред най-изявените имена в 8-членното жури са още французите Омар Си и Ева Грийн и американката Лили Гладстоун.


Ева Грийн, Getty Images
Тя беше номинирана за „ Оскар “ за ролята си във кино лентата „ Убийците на цветната луна “ на Мартин Скорсезе и на 37 години е най-младият член на журито.


Омар Си,Getty Images
Старта на фестивала ще бъде даден с блестяща гала на 14 май, водена от френската актриса Камий Котен, и прожекция на най-новата комедия на Куентен Дюпийо с Леа Сейду „ Второто деяние “, която излиза на екран по същото време в кината.


Лили Гладстоун,Getty Images
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР