Свободата на словото съществува, но автоцензурата е контрата, която разделя

...
Свободата на словото съществува, но автоцензурата е контрата, която разделя
Коментари Харесай

Свободата на словото събра Мартин и Жени в Дарик: Проблемът е в автоцензурата

Свободата на словото съществува, само че автоцензурата е контрата, която разделя медиите на справедливи и чисто обществени дневници. Около това мнение се сплотиха в ефира на Дарик –Мартин Пенчевинеговият посетител в „ Рубриката за свободно говорене “– Женя Петкова, публицист на електронния новинарски уебсайт

По думите на Жени, медиите имат независимост на словото, само че постоянно на везните тежат с еднакъв знак съществуването им на медийния пазарна едно комерсиално сдружение и обективността.

„ Когато би трябвало да се устоя комерсиално сдружение и главните доходи са от локалната власт и доста по-малко от бизнеса, това към този момент поставя известни спирачки. Проблемът не е неналичието на независимост, а свободата да запазиш честност в една сложна за оцеляване среда “, разяснява Женя Петкова и добавя, че сега обществените медии иззеха част от функционалностите на медиите.

Според създателя на рубриката обаче инфлуенсър не е публицист и злоупотребите с въздействие в обществените медии не биха могли да изместят престижът на сериозните осведомителни издания.

„ Коментарите и изразяванията във „ Facebook “, да вземем за пример не те прави публицист. Нужни са подготвеност, необятен небосвод за изложение на позиция, просветеност, обективно отразяване на събитията и отговорност към медията, която стои зад името ти. Много друго от това да търсиш утвърждение или възмездие, посредством обществените профили “, смята Мартин Пенчев.

Другият ракурс беше потреблението – тя ли дефинира предлагането на новинарски поток или просто потребителите поемат това, което им се предлага. За поделената отговорност и манипулираните обстоятелства, чуйте какво си споделиха без цензура Мартин Пенчев и Женя Петкова:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР