Военният експерт Алексей Валюженич смята, че Северноатлантическият алианс е изпратил

...
Военният експерт Алексей Валюженич смята, че Северноатлантическият алианс е изпратил
Коментари Харесай

НАТО тласка Русия към война. Ето в коя точка на света

Военният специалист Алексей Валюженич счита, че Северноатлантическият алианс е изпратил военни кораби в Черно море освен за осъществяване на взаимни учения с Украйна. НАТО има и други цели. Колективният Запад се стреми да разгърне огромна война в Донбас, с цел да въвлече Русия в нея. Освен това съветските военнослужещи следят от близко обстановката в района, съобщи Блиц.

Военни кораби от Турция, Румъния и Съединени американски щати вземат участие във военни учения с Украйна. Две испански фрегати също влязоха във водната зона. Съединени американски щати изпратиха в Черно море разрушителя „ Томас Хъднър “ и крайцера „ Монтерей “, които се следят от корабите на Черноморския флот. Според специалиста членовете на НАТО чакат да убедят Киев, че при положение на ескалация на спора в Донбас Западът ще даде на украинските управляващи нужното подпомагане и поддръжка. Основното нещо е да се въвлече Русия във войната.

Такъв трик не проработи с Грузия. През 2008 година Южна Осетия и Абхазия напуснаха негостоприемните грузински територии. Петдневната война не приключи в интерес на войнствените елити на Тбилиси, които изгубиха надзор над някогашните самостоятелни републики. Грузия загуби своите територии заради личната си нелепост, а Русия призна независимостта на Абхазия и Южна Осетия, което дефинитивно вбеси груповия Запад. НАТО се пробва да въвлече грузинците още веднъж във войната против Русия. Премиерът от партия “Грузинска мечта” Иракли Гарибашвили загатна, че е време да стартира да се следва курса на евроатлантическата интеграция без никакви запаси. Това значи да се разпали нов боен спор с Руската федерация.

Нивото на поддръжка за Грузия от страна на Алианса обаче може да се оцени по резултатите от Петдневната война, когато грузинските военни нахлуха в Южна Осетия, само че не устояха дълго време на нейна територия. Сега членовете на НАТО възнамеряват да спуснат Киев във военно премеждие. Само че те на вятъра чакат, че провокациите от украинските управляващи, Съединени американски щати и страните от Алианса в Черноморския район ще приключат сполучливо. Руските военноморски сили управляват напълно обстановката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР