Военни пилоти от цялата страна се обучаваха край Варна за

...
Военни пилоти от цялата страна се обучаваха край Варна за
Коментари Харесай

Военни пилоти тренираха евакуация в морето

Военни водачи от цялата страна се образоваха край Варна за реакция при спешни обстановки на море. По време на тренировките в авиобаза „ Чайка " те изтеглиха с вертолети бедстващи хора в морето. Целта е да се подобрят практическите умения на летците в рискови обстановки.

Варна

Два вертолета - на Военноморските и Военновъздушните сили, се включиха в тренировката по спасяването на бедстващи в морето водачи. Авиаторите описват, че в сходна сериозна обстановка са нужни изключителни умения в летенето.
Кап. Трифон Хаджийски - пълководец на вертолетно звено в 24 авиацаионна база: Абсолютна точност в летенето и устойчивост на машината, с цел да може да се помогне на оператора на лебедката и да се окаже подпомагане на спасителя,. Старши лейтенант Мартин Манев - водач в авиобаза " Чайка ": Самото катапултиране е огромен стрес за самия организъм. Все отново като попаднеш в морето мъчно се оцелява..Идеята е човек да не изпадне в суматоха и по тази причина се организират тези образования.
Демонстрирани бяха разнообразни способи за избавяне на потърпевши в морето водачи.
Георги Славов - спасител-парашутист, 24 авиационна база: Той беше съответен, беше настанен в коша и беше извлечен по този прийом, вторият трябваше да бъде извлечен с колан.
Вертолетите " Пантер " на Военноморските сили разполагат с най-хубавите механически параметри за търсене и избавяне на хора даже през нощта.
Капитан III сан Николай Кoлев - Авиобаза " Чайка ": Особеността, която го разграничава, да вземем за пример от въртолета " Кугър ", е неговият 4-канален автопилот, който изцяло автоматизирано зависва над морска повърхнина и извънредно точно съумява да извърши евакуацията на бедстващите от морската повърхнина. "
В учението се включи и вертолет " Кугър " от Военновъздушните сили, с който водачите могат да окажат помощ на повече от 20 бедстващи в морето хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР