Водещият гръден хирург от световна величина, проф. Диего Гонзалез Ривас

...
Водещият гръден хирург от световна величина, проф. Диего Гонзалез Ривас
Коментари Харесай

Eкипът на ,Сърце и Мозък’ Бургас извърши първата в страната еднопортална робот-асистирана белодробна резекция

Водещият гръден хирург от международна големина, проф. Диего Гонзалез Ривас е в страната ни по покана на Българския Кардиологичен Институт. Той е експерт с извънреден опит,  оперирал в над 120 страни. Eкспертизата му обхваща белодробни трансплантации, лекуване на тумори на белите дробове, дихателните пътища и медиастинума.

Проф. Ривас и екипът гръдни хирурзи на високотехнологичната,Сърце и Мозък’ Бургас направиха първата в България еднопортална робот-асистирана белодробна резекция.  Тази техника на минимално инвазивна намеса е извънредно подобаваща за онкологично заболели пациенти с белодробен карцином, изключително при такива с труднодостъпни тумори на белия дроб.  Техниката Uniportal RATS е въведена в света от проф. Ривас едвам преди две години, а страната ни една от дребното страни, в които тя е сполучливо приложена.
-->
Пациентката, подложена на тази намеса се възвърне извънредно бързо. В рамките на 24 часа функционалността на белия й дроб беше изцяло възобновена, отстранени бяха всички дренажи,  беше захранена, изправена на крайници и следва да бъде изписана. 

Този вид интервенции се провеждат  в границите на мастърклас, за образование на български гръдни хирурзи. Над 20 експерти от страната имаха опция да следят онлайн, в действително време по телевръзка дейностите на екипа на,Сърце и Мозък’, да задават въпроси, чуват мненията и поясненията на опериращия екип.

Проф. Ривас означи: „ Сърце и Мозък може да се мери с най-хубавите високотехнологични болници в света. Операционните зали са оборудвани чудесно, в това число с най-модерен уред за роботизирана хирургия da Vinci с четири ръце. Дейността на клиниката по торакална хирургия е проведена на най-високо равнище, по най-благоприятен и оптимално ефикасен метод. Достойни за почитание са демонстрираните познания и умения. Амбицията на лекарите за асимилиране на нови оперативни техники са вдъхновяващи и мотивиращи за мен като наставник. Тази болница е една прелестна инвестиция в опазването на здравето на страната Ви. “



 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР