Водещият британски финтек Revolut обяви тази сутрин, че стартира поддръжката

...
Водещият британски финтек Revolut обяви тази сутрин, че стартира поддръжката
Коментари Харесай

Apple Pay в България през Revolut

Водещият английски финтек Revolut разгласи тази заран, че започва поддръжката на Apple Pay за своите консуматори в България, както и в още 11 страни:  Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения. С това клиентите на Revolut от 28 пазара към този момент могат да вършат бързи и комфортни покупки в магазини, приложения и уеб страници, употребявайки Apple Pay на iPhone, Apple Watch, iPad и Mac.

Реално услугата към този момент пристигна в България, откакто преди месец различен брутански финтех – Моnеѕе, разгласи, че ще стартира да я предлага oфициaлнo в нoви 13 страни, cpeд които е и нaшaтa. Сега обаче разпространяването става доста по-масово, защото Revolut е към този момент много известен у нас.
Плащанията с Apple Pay са по-бързи от заплащанията с обичайните дебитни и кредитни карти и могат да бъдат осъществявани безконтактно посредством iPhone, Apple Watch или Safari на MacBook Pro или MacBook Air с Touch ID, което отстрани нуждата от търсене на портфейл.


Потребителите могат да прибавят своята Revolut карта към Apple Pay посредством мобилното приложение Revolut или посредством приложението Wallet. Също по този начин, клиентите без физическа карта могат да прибавят виртуална такава към Apple Wallet единствено с няколко докосвания от приложението Revolut и да стартират да правят заплащания неотложно, без да се постанова да чакат физическата карта да дойде. Това дава опция на нови клиенти да се записват и да се възползват от Apple Pay в границите на минути.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато се употребява дебитна карта Revolut с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, неповторим номер на акаунта се основава, криптира и съхранява в Secure Element чипа на даденото устройство. Така всяка трансакция се реализира с еднократен неповторим динамичен код за сигурност.
„ Revolut се стреми да даде на клиенти си комфортен инструмент за ръководство на всеки аспект от техния финансов живот, а опцията за бързи и сигурни разплащания е основен миг от постигането на тази цел. Потребителите ни от цяла Европа отдавна желаят Apple Pay, тъй че се вълнуваме да предоставим услугата в България, както и в останалите страни. Това е доста позитивна стъпка напред, с цел да може още повече наши клиенти да употребяват парите си по метода, по който те искат“, сподели Артур Джоханет, началник “Картови разплащания ” в Revolut.
Използвайки своите iPhone и Apple Watch, клиентите могат да заплащат с Apple Pay в магазини, заведения за хранене, таксита, вендинг машини и редица други места. Когато пазарят с Apple Pay в приложения или в мрежата посредством Safari, не е належащо ръчно да попълнят дълги формуляри за сметки или да неведнъж вкарват информация за доставка и фактуриране. Всяка покупка на Apple Pay се удостоверява единствено с един взор или допиране надлежно с Face ID или Touch ID, или, несъмнено, ключова дума на даденото устройство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР