Водещата американска банка Goldman Sachs намали рязко прогнозите си за

...
Водещата американска банка Goldman Sachs намали рязко прогнозите си за
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Британската икономика ще изпадне в рецесия през последното тримесечие на годината



Водещата американска банка Goldman Sachs понижи внезапно прогнозите си за растежа на английската стопанска система и към този момент чака Обединеното кралство да изпадне в криза към края на годината, защото растящата инфлация ще окаже отрицателно влияние върху разполагаемите приходи на семействата, което ще утежни потреблението.

Голямата кредитна институция чака английската рецесията да стартира през четвъртото тримесечие на 2022 година и предвижда, че стопанската система на страната ще се свие с 0,6% през 2023 година, откакто педи това предвижда напредък от 1,1 на 100.

Според Goldman Sachs обаче рецесията във Англия ще бъде сдържан, като в това време банката намали едва досегашната си прогноза за растежа на английския Брутният вътрешен продукт през актуалната година до 3,5% от предходна прогноза за агресия с 3,7 на 100.

Повод за тези отрицателни прогнози на Goldman Sachs дава информацията от предходната седмица на английския енергиен регулатор Ofgem, че енергийни сметки в Обединеното кралство ще скочат от октомври с нови 80% до приблизително 3549 паунда годишно, което е най-новият образец за това, което политиците в страната и по целия свят нарекоха " рецесия с разноските за живот ".
По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР