Водата, дори топла, безспорно е най-добрата напитка за тялото и

...
Водата, дори топла, безспорно е най-добрата напитка за тялото и
Коментари Харесай

Знаем ли какво наистина се съдържа в любимите на напитки?

Водата, даже топла, несъмнено е най-хубавата напитка за тялото и мозъка. Проблемът обаче е, че тя няма усет и аромат и макар, че с нея се усещаме здрави, прибягваме до по-приятни питиета, с цел да утолим жаждата си.

Много хора стават жертва на умни маркетингови компании, които пускат на пазара сокове и напити с огромни надписи, че са 100% натурални и оставяйки нездравословната информация съвсем незабележима в малко каре откъм гърба.

Калориите и наситените мазнини остават скрити и не толкоз забележими, а откакто към този момент сме се подлъгали и не сме обърнали внимание на тази информация, започваме да се оплакваме от наднормено тегло, хранителни и здравословни разстройства. Според изследвания най- огромните консуматори са децата, младежите и младежите.

Млечните шейкове потвърдено предизвикват здравословни проблеми и не всички знаем, че те съдържат захар и мазнини, а комбинирани със сандвичи и тежка храна предизвикват проблеми на стомашно-чревния тракт.

Енергийните напити са константен асистент за ободряване на организма и даващи сила на тялото, само че знаем ли какво има в тях? Захари, кофеин и таурин са дребна част от наличието на тази напитка, които могат да доведат до инфаркт, хипертония в ранна възраст, диабет, стресово положение с нараснала тревога и доста други.

 Знаем ли какво в действителност се съдържа в обичаните на питиета?

Ароматизираната вода е напитка, която очаваме да бъде с прелестен мирис и евентуално забавен усет. Това е отлично, само че доста от тези ароматизатори могат да доведат до алергия, астма и мигрена.

Кафето с мляко също постоянно замества приемът ни на вода, само че учени потвърждават нездравословния резултат на напитката, изключително при хора страдащи от високо кръвно, атеросклероза, бъбречни болести, глаукома и заболявания на сърцето. Бъдете деликатни, преди да изпиете своята чаша вкусно лате и не прекалявайте с потреблението му.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР