Внезапното нарушение на мозъчната циркулация (инсулт) може драматично да промени

...
Внезапното нарушение на мозъчната циркулация (инсулт) може драматично да промени
Коментари Харесай

Лекари назоваха основните симптоми на настъпващ инсулт

Внезапното нарушаване на мозъчната циркулация (инсулт) може трагично да промени живота на човек и неговото семейство или още по-лошо, да докара до трагични последици, написа Zdrave.to.

Как да разпознаем главните признаци на идващ се мозъчен инфаркт и инсулт? Има два типа инсулти: Хеморагичен и исхемичен.

Хеморагичен инсулт е мозъчен кръвоизлив. Той е съпроводен с скъсване на кръвоносните съдове, породено от високо кръвно налягане. В резултат се образува интрацеребрален хематом.

Исхемичният инсулт е остро заболяване на мозъчната циркулация. Той се предизвиква от усложнение или прекъсване на притока на кръв към избрана част от мозъка и вазоконстрикция.

Първоначалните признаци на исхемичен инсулт се дължат на усложнение или прекъсване на притока на кръв към избрана част от мозъка. Това предизвиква увреждане на мозъчната тъкан. Според статистиката 70-85% от всички случаи се дължат на исхемичен инсулт. 

И в случай че преди години инсултът е покосявал хора в преклонна възраст, то в този момент не е необичайност при хора под 40-годишна възраст.

Признаци на предстоящ инсулт, които всички би трябвало да знаят:

Световъртеж, двойно виждане или замъглено зрение.
Отпуснато и накриво лице, единият ъгъл на устата се отпуска.
Нарушена тирада, памет.
Нарушена сензитивност в крайниците от една страна на тялото - човек не може да вдигне ръката, да движи крайници си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР