ВМРО и НФСБ поискаха по-голямо увеличение на минималната пенсия от

...
ВМРО и НФСБ поискаха по-голямо увеличение на минималната пенсия от
Коментари Харесай

Коалиционните партньори на ГЕРБ искат поне 250 лв.минимална пенсия

Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ желаеха по-голямо нарастване на минималната пенсия от заложеното за следващата година. Очаква се в идващите дни министър председателят Бойко Борисов и съдружните му сътрудници да се съберат на политически съвет и да обсъдят тематиката за повишението на пенсиите.

Това се разбра по време на разискването на първо четене на бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за идната година, който беше признат със 121 гласа " за ", 87 " против” и без " въздържал се ".

В него е заложено покачване на минималната пенсия от 219.43 лева на 234.13 лева " Обединените патриоти " обаче желаят тя да стигне най-малко 250 лв. и сред двете четения ще създадат това предложение, разгласи по време на дебата депутата от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди.

" След няколко дни ще имаме съвещание на политическия съвет с коментиране и разискване на въпроса с повишение на пенсиите, да бъде открит механизъм, по който да не бъде съборен бюджета и въпреки това да осъществим своя избирателен ангажимент ", сподели ръководителят на НФСБ Валери Симеонов.

Очаквано социалистите още веднъж желаеха да бъде направено преизчисляване на пенсиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР