Влиятелният американски сенатор Линдзи Греъм заяви, че президентът на САЩ

...
Влиятелният американски сенатор Линдзи Греъм заяви, че президентът на САЩ
Коментари Харесай

Републиканци се обединяват около Тръмп: Не се предавай!

Влиятелният американски сенатор Линдзи Греъм съобщи, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не би трябвало да се признава за надвит, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира Агенция Франс Прес и ДПА.

Греъм прикани президента да не се предава, а да се обърне към съда, с цел да отбрани правата си.

Има " доста неща, които си коства да бъдат прегледани ", съобщи Греъм, който е ръководител на юридическата комисия на Сената.

Той добави, че има доказателства, че в Пенсилвания са дали своят вот минимум шестима умряли и загатна, че в щата Мичиган " осведомителни системи са трансформирали републикански гласове в демократски ".

" Не можем да оставим медиите да управляват Америка, би трябвало да се борим ", съобщи той, обръщайки се към останалите републиканци.

Губернаторката на Южна Дакота Кристи Ноем повтори тезите на Греъм и съобщи, че " не знае дали това е било публикувано и дали може да промени резултата от изборите ".

" Но, в случай че Джо Байдън желае в действителност да сплоти нашата страна, той би трябвало да изчака, с цел да е несъмнено, че това са били почтени избори ", акцентира тя.Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани съобщи, че " в този миг би било погрешно президентът да се признае за надвит " и увери, че ще заведе още правосъдни каузи.

В околните дни може да бъдат заведени до 10 каузи по отношение на изборите и преброяването, акцентира пред „ Фокс нюз “ юристът.

До края на седмицата ще бъдат заведени минимум четири или пет каузи, добави Джулиани, като увери, че по въпроса работят " доста адвокати ".

Според юриста е имало нарушавания минимум " в три или четири щата " и стотици хиляди гласове могат да бъдат приети за недействителни.

Бившият президент на Съединени американски щати Джордж У. Буш съобщи, че е приказвал с Байдън, с цел да го поздрави за успеха. Той изрази убеденост, че изборите са били почтени и резултатът е явен.

Тръмп обаче има право да желае наново броене и да заведе каузи, акцентира някогашният президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР