Властите в Шотландия и Уелс предупредиха хората, които имат намерение

...
Властите в Шотландия и Уелс предупредиха хората, които имат намерение
Коментари Харесай

Властите в Шотландия и Уелс: Не пътувайте до Англия за празниците

Властите в Шотландия и Уелс предизвестиха хората, които имат желание да честват на друго място, да помислят деликатно, преди да пътуват до Англия, с цел да посрещнат новата година, съобщи Асошиейтед прес. Това дава показва за другите подходи в четирите провинции в Обединеното кралство към рестриктивните мерки против ковид на фона на рекордно високия брой инфекции и увеличаващия се брой хоспитализации.

Премиерът Борис Джонсън се опълчи на стягане на ограниченията в Англия макар бързото разпространяване на мощно заразния вид Омикрон, вместо фокусирането върху честото независимо тестване и разширението на програмата за бустерни дози ваксина като метод за управление на разпространяването на инфекциите.

Междувременно Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които вкараха свои лични правила за публичното здраве, тази седмица постановиха нови ограничавания, с които бяха затворени всички нощни клубове и се ограничиха събиранията на хората. Барове и пъбове трябваше да се върнат към обслужването единствено на маса. В Единбург, който обичайно е хазаин на най-големите празненства в новогодишната нощ, хората бяха призовани да си останат по домовете.

Въпреки че няма публична възбрана, която да стопира шотландците, искащи да честват в Англия, да пътуват до такава степен, през днешния ден Джон Суини, който е заместител на първия министър на Шотландия, сподели, че пътуването ще е " неправилен метод на деяние ".

Мненията са разграничени по въпроса дали консервативното държавно управление на Джонсън не подхваща рискована игра като не постанова по-строги ограничения в Англия, откакто разновидността Омикрон означи рекордни равнища.

В седмицата преди Коледа в Англия боледуващите от ковид бяха към 1 на 25 души или към 2 милиона, съгласно оповестени през днешния ден калкулации на националната статистическа работа. В Лондон този брой скочи до 1 на 15.

Данните от през вчерашния ден демонстрират, че броят на приетите в болница в Обединеното кралство е съвсем 12 хиляди, което съставлява повишение с 44 % по отношение на миналата седмица.

Вчера бяха доказани рекордните 189 213 нови случая на инфектирани с ковид и 332 умряли от заболяването, което е най-големият брой от март насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР