Властите в Москва започнаха да блокират уебсайта на големия германски

...
Властите в Москва започнаха да блокират уебсайта на големия германски
Коментари Харесай

Руската цензура в действие

Властите в Москва започнаха да блокират уеб страницата на огромния немски ежедневник „ Велт “, който разгласява вести за войната в Украйна на съветски език, заяви ДПА.

Руските консуматори на интернет нямат достъп до уеб страницата от събота, сочи регистърът на съветския орган за медиен контрол Роскомнадзор. Мярката е подхваната след искане от страна на Главната прокуратура. Не е посочена причина за тази стъпка. „ Велт “ стартира да разгласява вести на съветски език под заглавие " Война в Украйна " след началото на нашествието на Москва. Вестникът разгласява материал за недостъпността на уеб страницата в Русия, маркиран като " медийна цензура ". През март „ Велт “ нае и съветската журналистка Марина Овсянникова, откакто тя стана известна по света с антивоенния си митинг онлайн по малкия екран.

През март Овсянникова - която тогава беше продуцент в Първи канал на съветската държавна телевизия – излезе в ефир с афиш, с който протестираше против войната на Русия в Украйна, по време на основната вечерна новинарска емисия. Плакатът гласеше: " Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. " Русия също по този начин предприе репресии против самостоятелните медии, принуждавайки голям брой уеб сайтове да затворят. Натискът принуди доста сериозни издания да прекратят репортажите си, показва ДПА. В Русия е наложена тотална цензура за протичащото се в Украйна. Руските жители не знаят, че десетки хиляди съветски бойци са убити на украинска земя, както и че армията на Путин прави ужасяващи военни закононарушения против цивилното население на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР