През месец юни ще отворим прием по две мерки от

...
През месец юни ще отворим прием по две мерки от
Коментари Харесай

Важно: Министерство на земеделието отваря прием по две мерки от ПРСР на стойност 160 милиона лева

„ През месец юни ще отворим банкет по две ограничения от ПРСР на стойност 160 милиона лв.. Приемите ще са по подмерки 4.1 „ Инвестиции в аграрни стопанства “ и 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020г. “

Това разгласи министърът на земеделието и храните доктор Георги Тахов по време на откриването на профилираното селскостопанското ревю „ БАТА АГРО 2024 “ в Стара Загора. Той заяви още, че за целия програмен интервал 2014-2020 година по Програмата по подмярката за вложения в аграрни стопанства са подписани над 3400 контракта с общ размер на утвърдените разноски над 3,25 милиарда лева

Министър Тахов означи, че главен лост за бранша в новия програмен интервал 2023-2027 година е Стратегическият проект за развиване на земеделието и селските региони , по който продължава работата за неговото използване.

По думите му задачата е посредством интервенциите от него да се поддържа устойчивото развиване на земеделието , да се способства за подобряването на селскостопанските приходи и да се спомогне за преодоляване на пазарните опасности на фермите, за по-висока успеваемост. Той заяви още, че до края на месец май чакаме да получим утвърждение на Първо изменение на Стратегическия проект. След което ще бъдат създадени насоките определящи изискванията за кандидатстване и за осъществяване по обособените интервенции, за които ще отворим приеми през актуалната година.

Във връзка с акцията за директните заплащания , която беше открита на 26 април, министър Тахов осведоми, че министерството прави всичко допустимо тя да завърши края на юни месец, което е с един месец по–рано от миналата година . Към момента в ИСАК са подадени над 9000 заявки, като 7000 от тях са за площи за над 1 млн. хектара . Всички наредби са на публично разискване и ще бъдат обнародвани в Държавен вестник до края на месец май.

Министърът добави още, че тази седмица ще бъде направено и окончателното заплащане по Основното подкрепяне на приходите за резистентност (ОПДУ).

Министерство на земеделието с значима вест за всички производители на ягоди по време на фестивала в Кричим

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР