Властите в Италия ще закупят големи количества въглища, за да

...
Властите в Италия ще закупят големи количества въглища, за да
Коментари Харесай

Италия ще закупи големи количества въглища за топлоцентралите

Властите в Италия ще закупят огромни количества въглища, с цел да са подготвени при нужда да покачат до най-много работата на топлоцентралите, заяви министърът на екологичния преход Роберто Чинголани, съобщи Ройтерс.

Преминаването към въглища ще се окаже належащо, ако няма различен метод да се спести природен газ.

От една седмица съветският монополист "Газпром " подава доста понижени количества за италианската компания "Ени " (Eni). Това слага под въпрос снабдяването през идната зима. Засега италианските газохранилища са цялостни едвам на 55 % - надалеч под 90-те %, които би трябвало да бъдат достигнати през ноември.

По същата причина - орязването на доставките от "Газпром ", Германия, Австрия и Нидерландия към този момент оповестиха, че ще усилят потреблението на въглища в несъгласие с уговорките си за понижаване на нездравословните излъчвания.

Заради повишаването на природния газ с 300 % над нивото отпреди година, Рим ще продължи да упорства за въвеждане на таван на цените в Европейския съюз, съобщи министър председателят Марио Драги пред Сената.

Правителството на Драги обмисля да подсигурява заеми за промишлеността, с цел да й помогне да се оправи с ценовия потрес, осведоми БНР.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР