Автор: obektivno.bgПолитикът от Алтернатива за Германия“ Мари-Терез Кайзер беше призната за

...
Автор: obektivno.bgПолитикът от Алтернатива за Германия“ Мари-Терез Кайзер беше призната за
Коментари Харесай

Германка е осъдена за „подбуждане на омраза“ към мигрантите, тъй като е публикувала статистика за изнасилвания от чужденци

Автор: obektivno.bg

Политикът от „ Алтернатива за Германия “ Мари-Терез Кайзер беше призната за отговорна, защото е разгласила статистически данни за груповите изнасилвания в отговор на новината, че афганистанските мигранти ще бъдат преместени в нейния окръг.

27-годишната жена беше приета за отговорна в районния съд във Верден в Долна Саксония в понеделник за „ подбудителство на ненавист “ против локалните афганистански служащи. Тя е наказана да заплати санкция от 6000 евро – ще й бъдат начислени 60 евро дневно в продължение на 100 дни. Тя ще има и престъпно досие.

Случаят е обвързван с пост от август 2021 година, в който тя е написала в обществените мрежи: „ Афганистански бежанци; Кметът на Хамбургската ГСДП за „ небюрократично “ приемане; Приветлива просвета за групово обезчестяване? “

Политикът разгласява публикация, съгласно която афганистанци в Германия са обвинени за групови изнасилвания. Постът на Кайзер е в отговор на кмета на Хамбург Петер Чентшер, който разгласи, че 200 афганистански служащи ще дойдат в града. Кайзер стачкува против това решение със статистиката си, заявявайки, че е загрижена за имиграцията и капацитета за изнасилвания, осъществени от „ културно непознати маси “. Кайзер неправилно е вярвала, че прибягването до данни ще я отбрани.

Случаят провокира интернационално внимание, като доста от потребителите на обществената мрежа X/Twitter реагираха на новината за присъдата, в това число притежателят на X, Илон Мъск, като най-малко два от изявленията генерираха над 40 милиона гледания, съобщи Remix News.

Мари-Терез Кайзер написа преди окончателната си присъда: „ Моето чуване за обжалване за хипотетично подстрекаване ще се организира при започване на май. Простото наименуване на цифри, дати и обстоятелства би трябвало да бъде оповестено за закононарушение, единствено тъй като върхушката не желае да се изправи пред действителността. Няма да разреша да бъда заглушена “, написа тя.

Въпреки отбраната на свободата на словото в Германия арбитър Хайко Халбфас призна Кайзер за отговорна, заявявайки, че „ всеки, който протяга ръка на човешкото достолепие, не може да се позове на свободата на изложение “.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР