В присъствието на двамата държавни глави бяха подписани и други

...
В присъствието на двамата държавни глави бяха подписани и други
Коментари Харесай

Алиев към Радев след подписани договори: България е важна държава за транзит на газ

В наличието на двамата държавни глави бяха подписани и други документи от двустранен интерес за задълбочаването и укрепването на съдействието сред България и Азербайджан, предава пратеникът на Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден двамата държавни глави разговаряха на четири очи.

Още фотоси вижте тук> >

" Азербайджан и България са свързани с обичайно другарство, съгласие и взаимно доверие. Израз на тези връзки е стратегическия разговор на най-високо политическо равнище, както означи и президентът Алиев. За последните 2 години това е четвъртата среща сред нас. И това е освен значим знак ", разяснява президентът Румен Радев, предава.

По думите му тези връзки на най-високо политическо равнище са постоянна основа за развиване на нашите двустранни връзки освен в полза на нашите две страни, само че и за подсилване на стабилността и икономическото развиване в Кавказ и Черноморския район, както и за подсилване на енергийната сигурност на Европа.

Снимка: Милена Стойкова, БТА

" Един от моторите на добре развития стокообмен сред двете страни е съдействието ни в енергийния бранш. Обемът на доставен газ от Азербайджан се усилва годишно. България е значима страна за пренос за прилежащите страни и това е осезателен резултат от нашето съдействие ", пък съобщи домакинът, президентът Илхам Алиев.

Снимка: Милена Стойкова, БТА

Освен декларацията сред двамата президенти бяха подписани още контракт за взаимно опериране сред България Еър и Азербайджанската национална самолетна компания. Изпълнителният шеф на " Асарел Инвестмънт ЕАД " пък парафира меморандум за съгласие с държавната петролна компания на Република Азербайджан, заяви Българска телеграфна агенция.

Снимка: Милена Стойкова, БТА

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов постави подписа си под различен меморандум - за съгласие сред Министерство на нововъведенията и растежа и министерството на цифровото развиване и превоза на Азербайджан, като документът визира съдействието в региона на софтуерните нововъведения.

Министърът на енергетиката Владимир Малинов подписа меморандум с Министерство на цифровото развиване и превоза на Азербайджан
Снимка: Милена Стойкова, БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР