Властите на Херсонска област възнамеряват да експулсират в Украйна бизнесмени,

...
Властите на Херсонска област възнамеряват да експулсират в Украйна бизнесмени,
Коментари Харесай

Русия ще гони в Украйна търговци от Херсон, които не приемат рубли

Властите на Херсонска област имат намерение да експулсират в Украйна предприемачи, които саботират търговията в района. Това заяви в канала си в " Телеграм " заместник-ръководителят на района Кирил Стремоусов, представен от ТАСС.

" Що се отнася до всички тези хора, които през днешния ден в град Херсон отхвърлят да одобряват рубли или по някакъв метод саботират администрацията на Херсонска област, Ще ги открием. По-нататък ще разгадаем този проблем, до експулсиране на територията на Украйна ", сподели Стремоусов.

Според него това важи и за лица, които нарушават открития обменен курс на рублата по отношение на гривната.



В момента в района се работи по двувалутна система, цените в магазините са посочени в рубли и гривни . На 8 септември управляващите на Херсонска област намалиха обменния курс на украинската валута, позволена за потребление в района, от 1,5 рубли. до 1,25 рубли. за една гривна. Този режим е в действие от 1 май, като от този момент пенсиите, заплатите на държавните чиновници и други отпускани от управляващите помощи се изплащат единствено в рубли.

На 30 септември съветският президент анексира Херсонска област, дружно с Донецка и Луганска области и част от Запорожка област. Много аспекти на приобщаването към Русия на тези райони не са решени, както не са открити и техните граници. Освен това още все още на анексията Русия не управлява цялата територия на нито един от анексираните райони, а в следствие украинските сили си възвърнаха още земи от Херсонска и Луганска области.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР