Българският национализъм винаги е бил етноцентричен, той не е бил

...
Българският национализъм винаги е бил етноцентричен, той не е бил
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Българският национализъм винаги е бил етноцентричен

Българският шовинизъм постоянно е бил етноцентричен, той не е бил нито създаван, нито финансиран от непознати столици. В днешно време има един конфликт в българското общество, който е безусловно нездравословен: хора, които доста желаят да служат на някаква непозната столица, се намятат с наметалото на национализма, а въпреки това - хора, които постановат крайнолибералния модел, се пробват да обяснят всички свои несполуки през русофилията. Това сподели нощес съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Той съобщи, че е уверен, че ползата на България стопански и политически е да е част от Европейския съюз. „ Но задачата на българското общество е да излъчи такива свои представители, без значение дали симпатизират на лявото, на дясното, на центъра, които да съставляват интереса на всички в Европейски Съюз. Това е нашият интерес - ние да бъдем равни на останалите европейски нации ",

Влизането в Европарламента не е самоцел за него, а метод да пази концепциите на Вътрешна македонска революционна организация. „ Да бъдеш коренен и да лъжеш гласоподавателите е доста рисково в дълготраен проект, тъй като на следващия ден те ще потърсят сметка ", съобщи някогашният евродепутат.

Той съобщи, че е имал предложения от други партии за евроизборите. „ Има две, които сега са осъществени. Това ме накара да се замисля за това какъв брой коства последователността в политиката, какъв брой коства персоналният избор, дали може да се върнеш при тези, които си обикалял и си уверявал, че би трябвало да гласоподавам за теб а и по-късно да се завъртиш да отидеш някъде другаде ", добави Джамбазки.

Според него десните организации в Европа не са идентични. „ Има разнообразни политически десни организации в разнообразни страни и не може да бъдат слагани под общ знаменател Льо Пен и фронта във Франция, тази в Германия. Има разнообразни политически обединения и те преследват разнообразни цели Всъщност обаче това, което ги събира, ни събира в съюзи въпреки и не доста постоянни. А желанието ни е Европейският съюз да бъде повече Европа на отечествата и по-малко Европа на федерацията. Сега има друг прочит на събитията в Украйна ", сподели Джамбазки.

Той изясни, че Вътрешна македонска революционна организация в този момент може да не е на основна позиция, като преди, само че несъмнено не се знае дали това ще е постоянно по този начин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР