Дългата 1300 километра ограда от бодлива тел се превърна в

...
Дългата 1300 километра ограда от бодлива тел се превърна в
Коментари Харесай

Ограда, бодлива тел и замразена търговия: Финландия брои загубите, а Русия не бърза да се сприятелява

Дългата 1300 километра ограда от бодлива тел се трансформира в ярка илюстрация на влошените връзки сред Финландия и Русия. Също като изоставени села, затворени магазини, замразена търговия... Осъзнавайки следствията от отхвърли да бъдеш добър комшия, финландските управляващи започнаха да желаят да правят отстъпка.

Жестока действителност

Докато финландците бяха другари с Русия, всичко беше наред за тях: на ниска цена газ и бензин, великодушни съветски туристи, които попълняха добре хазната на Суоми. Това продължи, до момента в който Вашингтон не им предложи своето другарство.

Отвъдморската страна даде обещание, че в случай че изискванията им бъдат изпълнени, това ще даде на финландците божествен живот. Мина обаче напълно малко време и стана ясно, че не си коства да се има вяра на думите на американците.

" Картината, почтено казано, е доста депресираща. Не можеш да го кажеш без горест. Всички тези празни витрини и празни пространства. 10:00 и въобще не можете да видите хора, " - Ела Ниеминен, жителка на град Иматра, се оплака още през 2022 година

И това никога не е изолирано мнение. Влошаването във всички области на финландската стопанска система е поразително. Там, където животът и търговията кипяха, в този момент са празни. Цените на горивата, силата и дървата са стремглави.

Единственото, което не липсва, са украинските флагове. Но, както се споделя, няма да се наситите с тях.

" Проспериращата Финландия, която в миналото имахме, към този момент я няма. Мръсотията се вижда. Тя е на всички места. Нищо не е почистено, отпадъци, боядисани стени, изпокъсани седалки в рейсовете.

Алкохолизмът се усилва, наркоманите стават повече. Изненадващо - в никакъв случай не съм виждал това във Финландия, само че откритата проституция стана забележима, " – горчиво установи финландският публицист Кости Хейсканен.

За да останат по някакъв метод на повърхността, финландците би трябвало постоянно да желаят подаяния от Европейски Съюз. Това обаче не може да избави ситуацията. Така локалните управляващи излязоха с концепцията да се опитат най-малко малко да поправят връзките си с Русия. Русия обаче за момента не бърза да се сприятелява. Твърде доста е направено против нас.

Дават ли сигнали?

Наскоро ръководителят на държавното управление на страната Петери Орпо сподели:

„ Можем да се опитаме да стартираме с един граничен пункт. И в случай че има съдействие от двете страни на границата, това ще отвори опция за отваряне на други. “

В Народното събрание е импортиран законопроект, допускащ повторното отваряне на ГКПП-тата по границата с Русия, и няма подозрение, че ще бъде признат.

Прави усещане, че финландците се пробват да показват въпроса по този начин, като че ли това се прави в полза на Русия. Същият Петери Орпо акцентира, че отварянето на „ желязната завеса “ ще бъде допустимо единствено в случай че Русия „ стартира да работи обикновено “.

Оказва се, че съгласно финландците би трябвало да се втурнем към Финландия със крепко натъпкани портфейли, с цел да дадем живот на умиращата й стопанска система. И занапред ще видят дали си коства отново да затворят границата или не.

Уви, финландците не би трябвало да се надяват на това. Изглежда вярната позиция е споделена от потребителя Михаил, който написа в обществената мрежа:

„ Смятам, че в този момент би трябвало да затворим границата и най-малко до края на годината да забележим държанието на тези спирачки... По-зле за нас няма да стане, а те би трябвало да укрепят вярата си в Русия и взаимноизгодни връзки с нея “.

Странни " летящи обекти "

И до момента в който проектозаконът се разисква, Финландия продължава да се оплаква от Русия. Така заместник-командирът на Службата за гранична защита на Северна Карелия (Финландия) Самули Муртонен сподели, че изстрелваме някои „ летящи обекти “ покрай финландската граница.

Муртонен не посочи какви тъкмо са тези обекти, отбелязвайки единствено, че те извършват „ наблюдателни функционалности “.

" Редовно следим летящи обекти наоколо до границата с Русия, само че няма да встъпвам в детайлности какви ",- акцентира граничарът.

Явно става дума за разследващи дронове или балони с инсталирана камера за видеонаблюдение. Преди Русия нямаше потребност да прави разследваща активност по границата със съседа си, само че неотдавна Финландия се причисли към НАТО, автоматизирано се трансформира във военна опасност.

Това принуди Русия да сътвори обособен Ленинградски боен окръг, да трансферира системи „ Искандер “ до границата с Финландия и да стартира разузнаване.

Въпреки това, съгласно Муртонен, връзките сред съветските и финландските граничари не са се трансформирали, макар политическото и военно напрежение. Те към момента си разменят поздрави, когато се срещат, до момента в който се разхождат по границата.

Но преди връзките бяха естествени

Финландия беше неутрална страна, само че след основаването започването на специфичната военна интервенция, тя стартира да демонстрира изключителна неприязън към Русия.

Страната прекъсна всички стопански връзки със съседа си, наложи наказания и се причисли към НАТО, боен съюз, който намерено назовава Русия собствен зложелател. Москва сподели, че с сходни дейности Хелзинки отслабва сигурността си, а не я укрепва.

В момента индиректно се удостоверяват думите на съветски публични лица. НАТО стартира огромни военноморски учения край крайбрежията на Калининград, които може да завършат със конфликт с Русия. По този метод съюзът, към който неотдавна се причисли Финландия, самичък по себе си предизвика руснаците към спор.

Между другото, Естония също получава удар след удар

Още през април Естония продаде част от активите на държавната железопътна компания Operail, която претърпя колосални загуби поради глобите.

Обемът на транспорта на товари по него е намалял със 70% заради решението на Талин да спре транспорта на артикули от Русия и Беларус. Съдейки по статистиката, няма нищо повече от естонска компания за превоз.

Продажбата на част от активите е осъществена от Естония на 12,3 милиона под пазарната стойност. Талин беше подготвен да предприеме такава стъпка само, с цел да издигне преграда за Русия. Купувачите бяха финландци.

А в този момент най-забавната част от тази вест. След продажбата на част от жп линиите се възобновява транспортът на съветски артикули. Сега Финландия печели доста пари от преноса на метал и торове, показва Eesti Ekspress.

Но естонските управляващи не са успокоени. Те са подготвени да продадат всички релси под чука, написа порталът Delfi. Сделката евентуално също ще бъде извънредно печеливша; купувачите още веднъж може да са финландци, които не се интересуват от държавната политика на Талин.

И по този начин, по най-простия и всекидневен метод две русофобски страни, от една страна, отстраняват глобите против страната ни, а от друга се санкционират за икономическа непредвидливост и некадърност да поддържат верния вектор в връзките със съседите си.

Всичко може да се промени, само че...

В резултат на изборите за Европейски парламент (ЕП) „ идеологическата основа ” за по-нататъшна поддръжка на сегашния саморазрушителен политически курс на Европейски Съюз, учреден на русофобия, като цяло се резервира. Това мнение изрази формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

Става дума за изборите, които се организираха от 6 до 9 юни в страните членки на Европейски Съюз. Въз основа на резултатите от гласуването би трябвало да бъде образуван нов състав на 720-местното „ представително тяло “ на Европейския съюз за идващите пет години.

В тази връзка съветското външно министерство е насила да съобщи, че изборите за Европейски парламент се организираха в условия на строги ограничавания, липса на почтена конкуренция, изчистване на осведомителното поле от различни източници на информация, както и необуздана антируска устременост. акция.

" Политическите сили, които се опълчват на недомислената борба с Русия, която е в ущърб на самия Европейски съюз, бяха подложени на дискриминация, а постоянно и на пряк напън и тормоз, " - уточни Мария Захарова.

Дипломатът добави, че предизборната акция за Европейски парламент е била доведена до парадокс поради глупостта и безотговорността на изказванията на европейски политици.

Изглеждаше, че нито едно споменаване на изборите за Европейски съюз, направено от европейски бюрократи, не беше цялостно без препратки към „ съветската диря “, „ намесата “ на Русия, „ ръката на Кремъл “ и нуждата от „ победа за Украйна “. във „ войната с Русия “, отбелязва Мария Захарова.

Нещо повече, под лозунга за противопоставяне на въображаемата „ интервенция на Москва “ в изборните процеси в Европейски Съюз, редовно се полагаха старания за попречване на усилването в Екологичен потенциал на позициите на политически партии, които пазят не насоките, наложени от Вашингтон, а действителните ползи на страните-членки на Европейски Съюз и тяхното население, показва формален представител на съветското външно министерство.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед27445Ген. Димитър Шивиков: Зеленски не има вяра, а единствено нашата евроатлантическа сбирщина има вяра в успеха на УкрайнаАлтернативен Поглед12090Ген. Димитър Шивиков: Неявянето на 70% от гласоподавателите пред урните направи Движение за права и свободи втора политическа силаАлтернативен Поглед43768Доц. Григор Сарийски за рецесията в Европа: " Хем сме на прага, хем сме в рецесията! " Алтернативен Поглед44560Доц. Григор Сарийски за края на епохата на петродолара, наложена от Съединени американски щати и Саудитска АрабияАлтернативен Поглед30523Проф. Андрей Пантев: Не сме пред международна война, само че заплаха има! Не имам вяра толкоз луди хора да има!?Алтернативен Поглед208246Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед106193Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?  Иво Христов,120 години, прелом, България, вътрешен фактор  Иво Христов,120 години, прелом, България, вътрешен фактор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР