Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис започна първото си официално пътуване

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис започна първото си официално пътуване
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ на спешна визита на юг заради мигрантския натиск

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис стартира първото си публично пътешестване в чужбина. Посещенията в Гватемала и в Мексико имат за цел изясняване на аргументите за мигрантския поток по южните граници на Съединените щати.

Първото пътешестване на американската вицепрезидентка до Гватемала и Мексико стартира с противоположен завой. Технически проблем принуди самолета на Камала Харис и екипа ѝ да се върнат назад в базата Андрюс в Мериленд към 25 минути след излитането. Правителственият аероплан се е приземил сполучливо, а по-късно макар забавянето Харис сполучливо дойде в Гватемала.

През март т.г. Камала Харис бе назначена от президента Джо Байдън за началник на дипломатическа стратегия по отношение на рецесията с миграцията.

Харис обаче е подложена на критика, че до момента не е намерила опция да посети граничните общности в Съединени американски щати, нито е дала конференция във връзка със отговорностите си като началник на администрацията за граничната рецесия.

Вицепрезидентката дава отговор, че нейният фокус постоянно е бил ориентиран към главните аргументи за миграцията, а не към изискванията в граничните градове на Съединени американски щати. Но критиците ѝ са на мнение, че в случай че тя посети граничните региони, би схванала доста по-добре по какъв начин мигрантската рецесия визира престъпността, бизнеса и метода на живот на хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР