Бундестимът изигра слаб мач, но успя да вземе точка Късна

...
Бундестимът изигра слаб мач, но успя да вземе точка Късна
Коментари Харесай

Германия оцеля след късна драма срещу Швейцария и спечели групата си

Бундестимът изигра слаб мач, само че съумя да вземе точка
Късна драма остави Германия на върха в Група А на Евро 2024.

Бундестимът направи 1:1 против Швейцария и финишира преди всичко със 7 точки, само че този път не убеди с играта си.

Нещо повече - отборът на Нагелсман бе на 2 минути от загубата.

Швейцарците поведоха през първата част и като цяло бяха по-добрият отбор на терена.

В воин за Германия пък още веднъж се трансформира влезлият като запаса Никлас Фюлкруг, който с глава в 92 минута изравни.

Така Германия ще играе на 1/8-финалите против втория в Група С, като там могат да финишират и четирите отбора - Англия, Сърбия, Дания и Словения.
 Getty Images
Германия получи превъзходен късмет да открие още в първата минута, само че ударът с глава на Хаверц бе уловен от вратаря на Швейцарците Зомер.

След това последователно темпото на игра се намали, като двата отбора действаха внимателно - въпреки всичко с териториално предимство на Бундестима.

В 17-ата минута Герания поведе в резултата след гол на Андрих, само че попадението бе анулирано от италианския арбитър Орсато след консултация с VAR поради фаул в офанзива на Мусиала.
 Getty Images
ГОЛ ЗА ШВЕЙЦАРИЯ: В 28-ата минута Швейцария също съумя да прати топката в мрежата. Дан Ндой получи превъзходен пас и засече във вратата на Нойер.

При гола останаха подозрения за засада, само че след обзор на обстановката стана ясно, че няма нарушаване на разпоредбите - 1:0 за " кръстоносците ".
 Getty Images
Германия опита да отговори, само че без съществени рискове чак до края на първото полувреме, когато Хаверц и Андрих пробваха далечни изстрели и пратиха топката високо в трибуните.

Така Швейцария справедливо се отдръпна на почивката с гол задатък.
 Getty Images
Двамата треньори не направиха промени и на терена излязоха същите 22-ма играчи.

5 минути след началото на второто полувреме Мусиала бе изведен зад тила на швейцарската защита, само че ударът му бе избавен от Зомер. Малко по-късно и Тони Кроос опитва да означи с отдалечен изстрел, само че неопределено.

В 65 минута на терена в игра за Швейцария се появи нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, който съумя да се разпише в първия мач на отбора против Унгария.

Малко по-късно и Йошуа Кимих получи превъзходен късмет да изравни резултата, при меле в наказателното поле, само че ударът му бе отбит в последния миг от защитник на Швейцария. Германските национали имаха и искания за дузпа при същата обстановка, само че след бърз обзор с VAR играта продължи.
 Getty Images
Натискът на Бундестима продължаваше, само че бе по-скоро безреден и без да затруднява съществено защитата на Швейцария.

В 84 минута " кръстоносците " направиха светкавична контраофанзива и вкараха втори гол посредством Варгас, който обаче вярно бе анулиран поради засада.

Веднага по-късно Хаверц уцели греда, откакто стреля с греда.

И когато към този момент никой не вярваше, че Германия може да изравни, в воин се трансформира влезлият като запаса Фюлруг, който с глава вкара скъпия гол, с който отборът му остана на върха в класирането - 1:1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР