Вицепрезидентът Илияна Йотова критикува ръководството на БСП заради уволнената журналистка

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова критикува ръководството на БСП заради уволнената журналистка
Коментари Харесай

Йотова критикува ръководството на БСП за уволнението на журналистката от „Дума“

Вицепрезидентът Илияна Йотова подлага на критика управлението на Българска социалистическа партия поради уволнената журналистка Велиана Христова, която работи във вестник " Дума " от самото му основаване.
За уволнението заяви самата Христова в профила си във Facebook, като изясни, че това е било предизвикано поради протестно писмо за напън от " Позитано " 20 върху публицистичната политика. От пресцентъра на партията изпратиха опровергаване, че Христова не е била на трудов контракт.

Илияна Йотова обаче застана зад Велиана Христова и предизвести, че без " Дума " няма Българска социалистическа партия. Вицепрезидентът, която е някогашен член на управлението на соцпартията и някогашен неин евродепутат, направи паралели с времето на основателя му Стефан Продев, оповестяват от dnes.dir.bg.

" Много неволи изтърпя вестник ДУМА за своите 32 години. Не съумя да го спре даже Иван Костов преди 25. Знаехме, че без ДУМА няма Българска социалистическа партия.
ДУМА оцеля на инат на политически съперници, на зложелатели, на знайни и незнайни " разбирачи ", на мимолетни упоритости, които никой към този момент не помни. Оцеля с помощта на своите имена, на публицистите, на хората от редакцията, които ежедневно, с професионализъм и отговорност пред истината и с лявата концепция " водят война " за елементарния човек, за справедливостта и по-доброто на следващия ден. Хора, които даже в най-трудни моменти не си разрешават да коленичат пред мощните на деня! Заради тях ДУМА е вестник с темперамент, сцена на свободното слово и лявата концепция! Заради тях ДУМА е ДУМА-та!

Защо актуалното управление на вестника протяга ръка на едно от тези имена - Велиана Христова/ Veliana Hristova?! Ляв човек по разум и сърце, одобрен публицист, заслужил уважението даже на тези, които са попадали под безмилостните удари на сериозното ѝ перо! Отговорността носи всеки самичък! Надявам се решението да бъде преосмислено!

Sursum corda - Горе сърцето, както споделяше Стефан Продев! ", написа в обществената мрежа вицепрезидентът.

Междувременно новината разбуни публицисти, политици и общественици, които подеха петиция в нейна отбрана. До момента подписите са над 370, като измежду хората, застанали с имената си против решението на партийното управление, са ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков, Анжел Вагенщайн, някогашният министър на образованието Красимир Вълчев, Велислава Дърева, евродепутатът Петър Витанов и доста публицисти от разнообразни български медии, които разказват Велиана Христова като огромен експерт и човек, предан на идеята " Дума ".

Христова получи отбрана и от Съюз на българските журналисти, чийто член е и управлява синдикалната му секция в партийния вестник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР