КАЛАМАТА, Гърция (AP) — Девет египтяни са изправени пред съда

...
КАЛАМАТА, Гърция (AP) — Девет египтяни са изправени пред съда
Коментари Харесай

9 египтяни са изправени пред съда в Гърция за смъртоносно корабокрушение, тъй като правозащитни групи поставят под въпрос процеса

КАЛАМАТА, Гърция (AP) — Девет египтяни са изправени пред съда в Южна Гърция във вторник, упрекнати в причиняване на корабокрушение, което умъртви стотици мигранти и провокира потрес в интервенциите на Европейския съюз за отбрана на границите и даване на леговище.

Обвиняемите, множеството на възраст над 20 години, са изправени пред пожизнен затвор, в случай че бъдат наказани по голям брой наказателни обвинявания за потъването на риболовния транспортен съд „ Адриана “ trawler на 14 юни предходната година.

Международни правозащитни групи настояват, че правото им на обективен развой е компрометирано, защото са изправени пред присъда, преди да завърши следствието по изказвания, че гръцката брегова защита може да е провалила опита за избавяне.

Смята се, че повече от 500 души са потънали с риболовния траулер, който е пътувал от Либия за Италия. След потъването 104 души бяха избавени - най-вече мигранти от Сирия, Пакистан и Египет - и 82 тела бяха извадени.

Рано във вторник полицията в екипировка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР