Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова направи важна крачка

...
Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова направи важна крачка
Коментари Харесай

Финансовият министър обсъди с ОИСР бъдещето на българската икономика

Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова направи значима крачка напред в напъните на страната за присъединение към Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/. По време на работно посещаване в централата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в Париж, тя взе участие в съвещанието на Комитета по финансови пазари и организира серия от основни срещи с представители на организацията.

Вицепремиерът Петкова се срещна с Гита Котари , координатор по присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Арнд Хубен, ръководител на Комитета по финансови пазари, Кармине ди Ноя, шеф на Дирекция по финансови въпроси и въпроси на предприятията, и Маргит Молнар, координатор за Икономическия обзор на България. Основна тематика на диалозите беше забележителният прогрес, който България е постигнала в процеса на присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и идващите стъпки в този развой.

Председателят на Комитета по финансови пазари Арнд Хубен акцентира, че Организацията за икономическо сътрудничество и раз високо прави оценка финансовата непоклатимост на България и осъществените промени. Той означи, че отличното съдействие сред българските институции и Организацията за икономическо сътрудничество и раз е извънредно значимо при провеждането на техническите прегледи за сходство на българското законодателство и административни практики с правните принадлежности на организацията. В този подтекст бяха изтъкнати достиженията на България в границите на Комитета по фискални въпроси, Комитета по бюджет, Комитета по финансови пазари и Комитета по обезпечаване и частно пенсионно обезпечаване.

Людмила Петкова удостовери политическата ангажираност на служебното държавно управление за осъществяване на поетите задължения по отношение на присъединението към еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз , които не престават да бъдат главен приоритет на страната.

„ Присъединяването на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и използването на стандартите и най-хубавите интернационалните политики и положителни практики е един от основните цели за нас, защото ще подтиква ускоряването на промените и доближаване с стопански най-развитите страни. Членството ни ще способства за стабилно икономическо развиване, финансова непоклатимост и разрастване на капацитета и притегателната мощ на българската стопанска система за задграничните вложители “ , съобщи Петкова пред членовете на Комитета по финансови пазари.

Тази аудиенция и извършените диалози удостоверяват уговорката на България да продължи по пътя на промените и интеграцията с Организацията за икономическо сътрудничество и раз , което ще бъде от изгода както за икономическото развиване на страната, по този начин и за интернационалното й самопризнание и съдействие.

Коритарова разпореди незабавни ограничения за обезопасяване на сериозни точки по републиканската пътна мрежа

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР