Виталик Бутерин не е впечатлен от скъпата колекция незаменими токени

...
Виталик Бутерин не е впечатлен от скъпата колекция незаменими токени
Коментари Харесай

Създателят на етериум има своите опасения относно NFT-тата

Виталик Бутерин не е впечатлен от скъпата сбирка незаменими токени (NFT) Bored Ape Yacht Club, която е основана на блокчейн платформата етериум, на която той е съосновател.

В изявление за списание Time Бутерик споделя своите терзания по отношение на голямата демострация на благосъстояние, като парадирането със скъпи NFT-та от сбирката Bored Ape, които се трансфораха в неделима част от усещането на хората за криптовалутите.

"Опасността е, че имаме тези изображения на маймуни по 3 млн. $ и това се трансформира в друг тип хазарт, " споделя Бутерик.

Знаменитости, като Стеф Къри, Джими Флаън и Парис Хилтън, имат NFT-та от сбирката Bored Ape Yacht Club. Базовата им цена е 280 000 $, само че някои от тях са изтъргувани за милиони долари. Bored Ape Yacht Club продължава да бъде най-продаваната сбирка NFT-та в платформата OpenSea.

Бутерин, който е една от най-влиятелните фигури в света на криптовалутите, съосновава етериум през 2015 година като метод за потребление на блокчейн технологията. Неговото създание се трансформира в децентрализирана платформа на стойност 1 трлн. $, което частично се дължи на взрива при NFT-ата.

Общите продажби на NFT-та доближават 23 милиарда $ през 2021 година, макар че на този пазар има известно изстудяване тази година. Продажбите падат на фона на разпродажбите при криптовалутите.

В изявлението Бутерин споделя и по какъв начин се употребяват критповалутите, откогато Русия атакува Украйна в края на февруари.

"Едно от позитивните неща от обстановката през последните три седмици е, че всичко това подсети на доста хора в света на криптовалутите, че в последна сметка задачата им е не да се играят игри с картинки на маймуни за милиони долари, а да се вършат смислени неща в действителния свят, " споделя Бутерин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР