Видовото разнообразие на цъфтеж на теменужката привлича производителите на цветя,

...
Видовото разнообразие на цъфтеж на теменужката привлича производителите на цветя,
Коментари Харесай

Как да накарате теменужката да цъфти обилно

Видовото многообразие на разцвет на теменужката притегля производителите на цветя, изключително откакто това растение е допустимо най-непретенциозно и плътно. Грижата за теменужките е елементарна, те цъфтят постоянно и дълго време, само че e нужно вярно внимание, изключително през зимата.

За доста начинаещи почитатели на цветя теменужките не цъфтят през зимата, само че тези, които отглеждат тези цветя отдавна, знаят доста секрети. През зимата теменужките имат малко естествена светлина, с цел да цъфтят интензивно, те се нуждаят от най-малко 12 часа дневно. Добре е да поставите няколко лампи за изкуствено осветяване и да ги включите за няколко часа заран и вечер, а може би и малко повече.

Температурите не би трябвало да бъдат по-ниски от 10 градуса, другояче цветето ще бъде едва. През зимата температурата не би трябвало да пада под 20 C. Не забравяйте, че теменужките не понасят течения, би трябвало да ги предпазите от това. Теченията вредят на корените, те стартират да гният, тъй че би трябвало да помислите за подобаваща изолираност на прозореца.

Много е значимо да се реализира вярно поливането на растението, това се прави заран, тъй че влагата да се всмуква по-добре. Не можете да употребявате чешмяна вода за напояване, належащо е тя да се утаи. Температурата на водата да не е по-ниска от стайната, само че може да бъде малко по-топла. Трябва да поливате деликатно, без да заливате растението, или да наливате вода в чинийката. Преовлажняването е доста по-вредно от сухата почва, тъй че поливането е належащо единствено в случай че почвата от горната страна е суха.

Студените стъклени прозорци също са рискови за теменужките, би трябвало да ги поставите малко по-далеч, като избягвате контакт. При проветряване на помещението растенията би трябвало да бъдат отстранени от прозореца, в противоположен случай теменужките могат да замръзнат. През зимата може да има заплаха от радиатори за отопление, защото въздухът, който се издига от тях, е прекомерно парещ за теменужките, използвайте защитни екрани.

Подхранване на теменужките не е належащо, само че от време на време можете да си купите специфична тор или янтарна киселина. Това ще ви разреши да постигнете луксозен разцвет на теменужките през зимата.

Рядко може да се срешне човек, който не харесва красивите теменужки, само че мнозина в старанието си да протежават разнообразни цветове от тях, купуват растения и не се интересуват от верният метод за грижа към тях. Така прелестните цветя са обречени на сигурна гибел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР