Улиците тук са малки, но са единствената ни възможност да

...
Улиците тук са малки, но са единствената ни възможност да
Коментари Харесай

Протест заради разкопани улици блокира пътя към Златни пясъци

" Улиците тук са дребни, само че са единствената ни опция да излизаме на основни пътища. До ескалация на напрежението докара фактът, че всички улици се разкопаха по едно и също време и за продължителни интервали от време не бяха приключени. В момента не е допустимо обикновено напредване по тези улици, всичко е в прахоляк, а когато завали дъжд - е тиня ", сподели Биляна Михайлова.

По улиците, засипани с трошляк, се образуват дупки и локви поради прекосяването на коли.

" Разбираме, че това е добре за нашия квартал, само че желаеме да бъде приключено, както и да имаме информация по кое време коя улица ще бъде разкопана, с цел да можем да потърсим различен маршрут. Искаме когато общината дава позволение на ВиК сдружението да затваря и разкопава улици, да съобрази дали фактически има обходен маршрут ", прикани Михайлова.

Вчера поданици на региона са били на среща в общината, където настояванията им са чути и им е обещно до 15 юни част от улиците да бъдат възобновени.

Общината не може да повлияе изключително в тази ситуация, защото планът се финансира от Министерството на околната среда, уточни заместник-кметът на Варна Пламен Китипов.

" Ние сме признателни за този цивилен митинг, защото това ни дава спомагателни причини пред ВиК да наложим нашите претенции. Вчера на срещата с протестиращите получихме графици за осъществяване на всеки един сектор и карти, които ще публикуваме на уеб страницата на общината ", сподели Китипов.

Управителят на ВиК-Варна Веселин Русев персонално се ангажира ситуацията да се възстановява в идващите седмиц

" Разбирам неудобствата, които сме предизвикали, само че в границите на 30-45 дни се наемам да подобря организацията и да проследявам прецизно качеството. На уеб страницата на ВиК също ще бъде оповестена информация за ремонтите ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР