Вето на резолюцията на ООН наложи Руската федерация. В нея се

...
Вето на резолюцията на ООН наложи Руската федерация.
В нея се
Коментари Харесай

Русия наложи вето на резолюцията на ООН срещу анексирането

Вето на резолюцията на Организация на обединените нации наложи Руската федерация.

В нея се осъждат референдумите в четири украински района, оповестени през вчерашния ден от Кремъл за част от Русия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Америка е изцяло подготвена да отбрани всеки един сантиметър от територията на НАТО. Той акцентира, че Вашингтон разполага с потенциал да реагира на всяка непредвидена обстановка.

Русия наложи несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която осъжда анексирането на териториите, които Москва преди малко причисли към Руската федерация де факто.

Сред непрекъснатите членове всички гласоподаваха в поддръжка на предлагането - като се изключи Китай, който се въздържа.

След това посланиците към Организация на обединените нации излязоха на трибуната, с цел да изразят своето отчаяние.

 
За следващ път Русия злоупотреби с правото си на несъгласие, с цел да отбрани противозаконните си дейности. Членовете на Съвета гласоподаваха по разнообразни способи. Но едно нещо е ясно. Нито един различен член на този съвет не признава опита на Русия за нелегално анексиране на украинска територия. Ветото на Русия не трансформира този факт.
Барбара Удуърд, дипломат на Обединеното кралство
Уморени сме да го повтаряме още веднъж и още веднъж - допускането на Русия да се възползва от правото на Съветския съюз да постанова несъгласие върху решенията на Съвета за сигурност, на процедура пречи на този орган да упражнява главната си отговорност. А точно - според Устава на Организация на обединените нации - поддържането на интернационалния мир и сигурност.
Сергий Кислица, дипломат на Украйна в Организация на обединените нации

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън още веднъж съобщи, че западният блок остава твърдо зад Украйна. Анексирането на украински територии от съветския президент Владимир Путин е симптом, че той изпитва усложнения, съобщи американският му сътрудник Джо Байдън. Вашингтон и неговите съдружници няма да бъдат уплашени от Путин, даде обещание той по време на тирада в Белия дом.

 
Америка е изцяло подготвена с нашите съдружници от НАТО да отбрани всеки един сантиметър от територията на НАТО. Всеки един инч. Америка и нейните съдружници няма да бъдат сплашени, няма да се уплашат от Путин и неговите безразсъдни думи и закани. Той няма да ни сплаши.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Резолюцията щеше да осъди " противозаконните " референдуми и да призове всички страни да не признават никакви промени в рамките на Украйна. Тя също по този начин щеше да призове Русия неотложно да изтегли войските си от Украйна, с което да постави завършек на нашествието, почнала на 24 февруари.

В петък Конгресът на Съединени американски щати също по този начин утвърди помощ в размер на 12,3 милиарда $ за подкрепяне на Украйна в битката ѝ с нахлуването на Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР