Зърнени култури и десетки други хранителни продукти от Украйна вече

...
Зърнени култури и десетки други хранителни продукти от Украйна вече
Коментари Харесай

ЕК се противопостави на забраната от Полша и Унгария на вноса на зърно и храни от Украйна

Зърнени култури и десетки други хранителни артикули от Украйна към този момент няма да влизат в Полша и Унгария , откакто двете страни постановиха краткотрайна възбрана на вноса.Логистичните проблеми в Централна Европа доведоха до струпване на зърно в складовете и внезапен спад на цените. Фермери и производители излязоха на митинги, а министърът на земеделието на Полша подаде оставка. Киев осъди решението като „ едностранно “ и съобщи, че украинските фермери са " изправени пред най-трудната обстановка " в изискванията на война. Полша е подготвена да стартира договаряния с Украйна за разрешаване на въпроса с вноса на зърно.Унгария пък чака промени в европейските разпореждания, в това число преразглеждане на миналогодишното решение за унищожаване на всички вносни мита за селскостопански артикули от Украйна. И Варшава, и Будапеща обявиха, че възбраните ще останат в действие до 30 юни.

Европейската комисия счита въведените от Унгария и Полша едностранни забрани за зърно и друга селскостопанска продукция от Украйна за неприемливи, макар претоварването на личните им пазари, което унищожава локалните фермери. Това оповестиха от пресслужбата на Европейската комисия, съобщи БГНЕС.

„ Европейската комисия е наясно, че Полша и Унгария оповестиха въвеждането на забрани за импорт на зърно и други селскостопански артикули от Украйна. В този подтекст считаме за значимо да напомним, че комерсиалната политика на Европейски Съюз е изключителна подготвеност на цялата общественост, тъй че всевъзможни едностранни дейности са неприемливи “, се споделя в изказването на комисията. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР