Украинската армия съобщи, че 40 000 войници са в готовност

...
Украинската армия съобщи, че 40 000 войници са в готовност
Коментари Харесай

Украинските сили продължават да отбраняват Бахмут

Украинската войска заяви, че 40 000 бойци са в подготвеност за атака. Продължават яростните боеве към Бахмут и Авдеевка, както и в региона на Мариинка и Лиман. Украинските военни са отбили над 40 противников офанзиви за последното денонощие.

Наемниците от компанията " Вагнер " и постоянни съветски войски заплашват съществено главния път, по който се доставят украинските войски в Бахмут, твърди военното разузнаване на Англия.
Според Лондон руснаците са напреднали и в централната част на града и артилерията им работи все по-ефективно. Пред Ройтерс представител на украинското командване призна, че, макар сериозните загуби, съветските войски са постигнали тактически триумфи.

Украински военни настояват, че са свалили съветски изтребител Су-25 покрай Мариинка в Донецка област. Бе излъчено и видео, което съгласно публични лица демонстрира по какъв начин водачът катапултира, преди самолетът да се удари в земята и да експлодира.

Русия не е удостоверила загубата на военен аероплан. 

В град Сиверск, намиращ се на към 100 км от Донецк, няма питейна вода, газ, електричество и връзки от съвсем година, съгласно регионалната администрация.

Междувременно все по-усилено се приказва за подготовката на 11-ти пакет със наказания на Европейски Съюз против Русия, в който да попадне и нуклеарната й енергетика. Според външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, когато бъдат признати ограниченията, за някои страни от Съюза, които зависят в сериозна степен от съветските нуклеарни технологии, ще бъде направено 2-годишно изключение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР