Крал Чарлз III е вече коронован и официално навлизаме в

...
Крал Чарлз III е вече коронован и официално навлизаме в
Коментари Харесай

Крал Чарлз III бе коронясан

Крал Чарлз III е към този момент коронован и публично навлизаме в новата Каролинска ера на Кралство Англия. Короната на Свети Едуард, тежка повече от 2 кг. За да се означи моментът, биха и камбаните на Уестминстърското абатство в Лондон.

На този исторически миг станахме очевидци в специфичното студио на Euronews Bulgaria във връзка коронацията на крал Чарлз III, дружно с журналиста и редактор в лондонско юридическо издателство Мария Спирова.

Трудно е да останем безразлични към сходни събития. Те основават чувството за тържественост, само че не просто това, а за нещо епохално, което се случва. Въпреки това обаче мненията на Острова по отношение на крал Чарлз III I коронацията на разнообразни, сподели още Мария Спирова.
Няма по какъв начин това да не е едно спорно събитие, тъй като самата персона на краля е доста спорна. Отвъд това обаче, на фона на една невиждана във Англия икономическа рецесия, данъкоплатците олекнаха със 100 млн. лири, с цел да се случи тази коронация. Социологическите изследвания демонстрират, че сред 14 и 16% от британците не желаят монархията да продължи да съществува. Останалите имат нюансирано виждане за това доколко тя има връзка с модерната действителност.
Мария Спирова - публицист и редактор в лондонско юридическо издателство 

Британската монархия е един от най-успешните маркетингови планове на 20-и век. Кралският бранд прави по този начин, че водачи от целия свят да желаят да бъдат покрай този искра, тъй като считат, че той ще се трансферира и върху тях посредством това другарство, уточни Мария Спирова.

Често се омаловажава ролята на кралската институция и аз считам, че за самото кралско семейство това е добре. Те не желаят да бъдат обсъждани като вмешатели в ежедневната политика на Англия, само че тяхното въздействие е по-голямо, в сравнение с ние като странични наблюдаващи допускаме, безапелационна бе тя.

Целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР