Вероятно ще се наложи преработване на изборния закон преди местните

...
Вероятно ще се наложи преработване на изборния закон преди местните
Коментари Харесай

Има само две възможности за съставяне на кабинет, смята политолог

Вероятно ще се наложи преправяне на изборния закон преди локалните избори през есента, изключително в случай че има избори две в едно. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria политологът проф. Николай Найденов. Според него по време на вота през вчерашния ден е станало ясно, че хартиените бюлетини не са лишили гласове на никоя партия.
Възможно е така наречен „ хартиена коалиция " - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да е била подведена, тъй като не получиха предстоящите към 300 000 гласа повече. Възрастните хора от дълго време получават пенсиите си през банкомат и огромна част от тях не се тормозят да работят с машини
проф. Николай Найденов, политолог

Според Найденов в случай че се гласоподава единствено с машини, вотът ще бъде по-добре проконтролиран.

По отношение на резултатите от изборите, влизането на ИТН не трансформира значително сложната обстановка, пред която ще бъде изправен и този парламент. Според проф. Найденов опциите за сформиране на държавно управление са две – това ще е или компромис сред първите две партии, или коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

 

Вижте цялото изявление:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР