Вероятно най-великото и сложно творение, създадено от човека е обществената

...
Вероятно най-великото и сложно творение, създадено от човека е обществената
Коментари Харесай

Кинематограф с премиера на Премиерата на Тома Вашаров

Вероятно най-великото и комплицирано създание, основано от индивида е публичната система, в която живеем. Като всяко нещо обаче, обществото също има своите тъмни кътове и мръсни страни, говоренето за които може да бъде рискова процедура. Въпреки това, редакторският екип на е решил да прекрачи тази граница и да навлезе в територията на табутата, дискриминирането, лицемерието и фалша, които постоянно се крият зад политическата уместност, положителния усет, любезността и публичните навици.

На 15-ти май, от 19:30 в CineGrand, София, ще можем да забележим селекцията „ Мръсните секрети на 21-ви век “. Провокативен асортимент от късометражни филми, който през комизъм, жлъч и лека доза цинизъм ще ни впусне в проучване природата на обществените правила, тънката граница сред допустимото и неприемливото, неловките моменти и неуместните обстановки. Всичко това в подтекста на 21-ви век. Векът, в който информацията циркулира със скоростта на светлината, в който общественият линч може да се развихри в границите на минути, и в който всеки субект е по едно и също време и медия, и аудитория, и навалица, и съдник, и потребител, и производител, и експерт, и добряк, и какво ли още не.
Специален акцент на вечерта ще бъде филмът „ Премиерата “ на режисьора Тома Вашаров. Сюжетът му ни придвижва по време на премиерата на филм, който се споделя „ Дълбоко в душата “ и ни среща с неговия нервозен и суетлив режисьор Филип Кралев (Стефан Денолюбов), който копнее да разбере мнението на публиката и присъдата на рецензията. Още повече, на прожекцията се появява един непредвиден посетител, който може би е единственият фен схванал и оценил кино лентата. Тома Вашаров ще бъде посетител на събитието за полемика с публиката.
Сред останалите филми ще има заглавия от Съединени американски щати, Норвегия и България. Истории, които ще ви насочат предизвикването да се срещнете лице в лице с обичайно необятен набор от гласните и негласни правила, порядки, правила и държания, които построяват деликатната и взривоопасна тъкан на общественото пространство, да се разпознаете в тях и да отсъдите в случай че не за различен, то най-малко за себе си.

За повече информация по отношение на събитието и цялостната стратегия на „ Кинематограф “ можете да посетите.

Събитието се реализира с поддръжката на Столична община.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР