На 18 май, ден след отбелязването на Европейския ден на

...
На 18 май, ден след отбелязването на Европейския ден на
Коментари Харесай

С турнир по вдигане на тежести приключи Седмица на спорта 2024 в Генерал Тошево

На 18 май, ден след отбелязването на Европейския ден на спорта, публично беше комплициран краят на тазгодишното трето следващо издание на Седмица на спорта в град Генерал Тошево. Това се случи със мощен шампионат по повдигане на тежести, който се организира в спортната зала на СУ „ Никола Й. Вапцаров “.

Надпреварата беше проведена от локалния клуб по повдигане на тежести СКВТ „ Генерал Тошево “ и в нея взеха присъединяване 36 тежкоатлети от четири спортни клуба в страната. Освен домакините за шампионата дойдоха тимовете на „ Добруджа “ (Добрич), „ Титан “ (Варна) и ТСК (Русе).

Турнирът по повдигане на тежести се организира по системата „ Синклер “, която дефинира най-хубавите съгласно коефициент, образувал се от персоналното им тегло и вдигнатите тежести. На подиума в залата се появиха и три девойки, които направиха оспорвано съревнование между тях.

В последна сметка, в отборното класиране отборът на „ Добруджа “ (Добрич) приключи преди всичко. Домакините от СВКТ „ Генерал Тошево “ останаха на втора позиция, а тройката беше допълнена от тежкоатлетите на ТСК „ Русе “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР