Великобритания преговаря държави, в които да депортира влезли нелегално на

...
Великобритания преговаря държави, в които да депортира влезли нелегално на
Коментари Харесай

Великобритания преговаря с България да настанява мигранти у нас срещу заплащане ?

Великобритания договаря страни, в които да депортира влезнали незаконно на нейна територия чужденци, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия. Тя към този момент подписа такова съглашение с Руанда.

Новите направления за изпращане на нежелани имигранти може би ще бъдат Армения, Кот д’Ивоар, Коста Рика и Ботсвана. Това оповестяват британски медии, като се базират на изтекли от английското държавно управление документи.

Властите нито отхвърлят, нито удостоверяват тази информация, която идва в извънредно сериозен миг за опитите им да изпратят първи самолети с незаконни имигранти към Руанда. Необходимия за задачата законопроект няколко пъти бе прехвърлян сред двете камари на английския парламент и в последна сметка още веднъж бе отсрочен.

Десетки чужденци всяка седмица идват незаконно в Обединеното кралство с дребни лодки през Ламанша. Броят им от началото на годината надвиши рекордните 5000 души.

„ Имиграцията е проблем освен за нас, а за целия свят. Решението е всяка страна да каже какво ще прави. Както към този момент обясних от тази естрада, невероятно е да правим неотложно връщане на хора към Франция. Това е нещо, което сега предстои на разискване. Затова имаме решението за Руанда. Занимавам се с този въпрос повече от 10 години. Спомням си делото Чахал през 90-те години на предишния век, когато съдът реши, че не може да се търси баланс сред риска за Англия, в случай че рисков терорист остане в страната и за самия него, в случай че бъде депортиран. Няма подобен баланс ”, съобщи английският външен министър Дейвид Камерън.

Въпреки невъзможния баланс, Камерън се опита да убеди депутатите да разгласят Руанда за безвредна страна в закон. Това се наложи, откакто Върховният съд на Англия постанови, че африканската страна не е несъмнено място за депортиране на чужденци и изпращането им там нарушава интернационалното право и човешки права.

„ Има и различен проблем, който не можем да решим. Правителството не може да накара никого да транспортира тези мигранти. Не могат да убедят никого. Даже Кралските военновъздушни сили отхвърлят, въпреки да допускам, че ще го създадат, в случай че им заповядат. Правителството ще би трябвало да наеме самолети. Но не можем да намерим самолетна компания, която да върне мигрантите назад. Хиляди хора чакат, редят се на опашки по летищата. Аз даже знам за една самолетна компания, която в последна сметка реши, че няма да унищожава марката си, като транспортира върнати мигранти към Руанда ”, уточни народен представител.

Още предходната година Лондон заплати 100 млн. паунда на африканската страна, с цел да одобри част от пристигналите незаконно на Острова. Никой обаче още не е стигнал до нея поради правни разногласия в самата Англия.

„ Знам, че има доста хора, които са ужасно недоволни от този законопроект, тъй като той e безусловно низък. Това частично e по този начин, тъй като държавното управление на консерваторите в действителност потъпква освен човешките права, освен върховенството на закона, само че и самата народна власт ”, споделя народен представител.

В опит да се оправи с казуса, Лондон предлага даже по 3 000 паунда на чужденец, в случай че непринудено замине за Руанда. 

Водят се договаряния и с редица страни по бежанските направления, в това число с България, да възпират потоците от незаконни имигранти, насочили се към Обединеното кралство в търсене на по-добър живот.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР