Недоволството от страна на преподаватели е основателно. Свързано е с

...
Недоволството от страна на преподаватели е основателно. Свързано е с
Коментари Харесай

Ректорът на СУ: Образованието е бъдещето на нацията

Недоволството от страна на преподаватели е основателно. Свързано е с ниското възнаграждение на преподавателския труд на академичната общественост, на администрацията, само че това не е главният фокус. Най-големият проблем е, че нямаме ясно подредени политики по какъв начин и какво ще променяме в бъдеще. Фокусът на-вече е върху това по какъв начин ще се развива висшето обучение, по какъв начин ще се вписваме в новата Европейска академична общественост.

Това съобщи проф. Георги Вълчев, ректорът на СУ в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му университети не са главният проблем, поради който огромна част от студентите не съумяват да се осъществят или да си намерят работа по специалността след довеждане докрай.

" Бизнесът би трябвало да се замисли какви условия предлага на приключилите студенти, с цел да стартират работа и реализация. Има сфери, в които ползата е невисок. Носи се популярност, че в тези дисциплини няма задоволително фрагменти ", изясни още той.

Според проф. Георги Вълчев политиката за достъпа до обучение е вярна.

" Образованието е бъдещето на нацията. Трябва да се даде късмет на всички младежи, които желаят да се развиват в избрана професионален сфера, която са избрали. Друг към този момент е въпросът дали всички би трябвало да приключват ", уточни проф. Вълчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР