Велико Търново. Пособия за обучение по метода Монтесори получи Центъра

...
Велико Търново. Пособия за обучение по метода Монтесори получи Центъра
Коментари Харесай

Пособия за обучение по метода Монтесори получи Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания във Велико Търново

Велико Търново. Пособия за образование по метода Монтесори получи Центъра за обществена рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания на бул. „ България “ 23 във Велико Търново. Дарението е от членовете на Ротари клуб – Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . От организацията прецизират, че пособията са връчени персонално на шефа на обществената институция Ваня Иванова от новия президент на клуба Венелин Иванов. Директорът на Центъра изрече благодарности и връчи грамота на спомоществователите. Своята признателност към донорите изрази и Росица Димитрова - шеф дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ в Община Велико Търново.

„ Този Център е една от първите услуги, разкрити в нашата община още през 2006 година и към този момент 15 години той демонстрира по какъв начин с екипност и отдаденост може да се работи за децата и младежите с увреждания “, сподели Росица Димитрова.

" 40 деца и младежи е потенциалът на Центъра, в който за пръв път се вкарва методът Монтесори ", сподели шефката Ваня Иванова. Световно приетият способ разрешава характерен метод към децата, при който те имат свободата да опитват с материали, да търсят и откриват причинно-следствена връзка, а методът на експерта - терапевт е единствено насочващ, а не подаващ указания. Материалите, които се употребяват при метода Монтесори, са доста значими, те развиват на практика и сензорни умения, език, математика и други, като всичко е обвързвано със заобикалящия свят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР