Велико Търново. По повод Възнесение Господне в Патриаршески храм Възнесение

...
Велико Търново. По повод Възнесение Господне в Патриаршески храм Възнесение
Коментари Харесай

Божествена света Литургия ще бъде отслужена в храм „Възнесение Господне” във Велико Търново

Велико Търново. По мотив Възнесение Господне в Патриаршески храм „ Възнесение Господне ” на крепостта „ Царевец “, ще бъде от служена Божествена света Литургия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Литургията ще бъде под предстоятелството на Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий в съслужение с свещеници от Великотърновска епархия.

Тържествено Богослужение ще стартира в 08.00 часа, а светата Литургия - в 10.00 часа.
Великотърновска Света Митрополия и Община Велико Търново канят всички християни молитвено и евхаристийно да се приобщят към празничното свещенодействие на Възнесение Господне (Спасовден).

Патриаршеският храм „ Възнесение Господне ” на Второто Българско Царство със столица Велико Търново носи загатна за 14 патриарси на Българската страна, носи загатна за доста светци на Православието, които са служили тук: Евтимий – Патриарх Български, Теодосии Търновски, Киприян – митрополит Литовски, Киевски и на цяла Русия, Сава Сръбски, носи загатна за признанието на Българската черква като Майката и Петата в целия свят приета за безконечни времена на събора в Лампсак 1235 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР